ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 11:52

MATSO, Alışveriş Festivali düzenliyor


Antalya'nın Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Serik ilçelerini de kapsayacak şekilde ekonomik canlılık oluşması için Alışveriş Festivali düzenleyeceğini bildirdi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, Alışveriş Festivali'nin içeriğinin şekillenmesi için tüccar ve esnaflardan oluşan, değişik sektörlerden seçilen, 500 kişinin katılacağı anket çalışmasını başlayacaklarını söyledi. Manavgat ekonomisinde canlılık ve hareketliliğin turizm sezonu ile başlayıp bittiğine dikkat çeken Boztaş, geri kalan kasım-nisan ayları arasındaki süreçte ilçe ekonomisinin üzerine bir durgunluk oluştuğunu ve buna da esnaf arasında 'ölü sezon' diye nitelendirildiğini kaydetti.

Ölü sezon diye isimlendirilen dönemde Manavgat'ta iş hacminin düştüğünü ve özellikle genç nüfusta işsizlik arttığını belirten Boztaş, Alışveriş Festivali'ni de turizm sezonu sonrası oluşan ekonomik durgunluğu canlandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Boztaş, bu sene Antalya bölgesine yılın ilk 7 ayında gelen turist sayısının geçen yıl göre yüzde 7,06 artış göstererek 6 milyon 297 bin 887 kişiye ulaşmasına karşı, bu canlılığa bağlı turizm geliri oluşumun otel dışındaki esnafa yansımadığını dile getirdi. Boztaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Rakamlardaki bu olumlu tablo maalesef otel dışındaki işletmelere yansımamış, tüccarımız ve esnafımız turizmden beklenen düzeydeki payı alamamıştır. Bu tabloyu esnafımız lehine geliştirebilecek politikalar üretilmesine ihtiyaç vardır. Ülke turizmimiz için son açıklanan resmi veriler, sevindirici olmuştur. Ülkemize 2012 yılının ocak-temmuz döneminde 17 milyon 295 bin 367 yabancı turist gelirken bu rakam bu senenin ocak-temmuz döneminde yüzde 10,68 artarak 19 milyon 143 bin 152 ulaşmıştır. Turizm gelirleri 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 28,4 artarak 13 milyar 595 milyon dolar olmuştur. Bu ekonomik canlılık bölgemizde otel dışındaki esnafımıza yansımamıştır. Sezon bitiminde esnafımız darboğaza girmemesi için Alışveriş Festivali'ni düzenleyerek ekonomik canlılık oluşturmak istedik. Bu havzaya Manavgat dışında Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Serik ilçelerini de ekleyerek geniş bir alanda yapılmasını istedik."

MANAVGAT'IN SU RAPORU ÇIKARILDI

Başkan Boztaş, Manavgat'ın su kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik bir çalışma yaptırdıklarını çalışma raporlarınının bir kitap halinde basılma aşamasında olduğunu söyledi. Dünyanın dörtt üçünün sularla, insan vücudununda yüzde 70'ni su oluşturduğuna dikkat çeken Boztaş, geleceğinin dünyasını su kaynaklarının şekillendireceğini ve su kaynaklarına sahip olan ülkelerin her zaman avantajlı konumda olacağını kaydetti.

Uzmanların gelecekte ülkelerin güç gösterisini su zenginliğine bağlı yapacaklarına işaret ettiğini belirten Boztaş, bu bağlamda Manavgat'ın zengin su kaynaklarına sahip çıkmak için çalışma yaptırdıklarını söyledi. Boztaş, su raporu ile ilgili şu bilgileri verdi: "Su hayattır, hayata sahip çıkıyoruz. Suyun önemi gelecekte daha da artacaktır. Geleceğin dünyasını zengin su kaynakları şekillendirecektir. Biz bu bağlamda bölgemizdeki zengin su kaynaklarını önemini ön plana çıkarmak için Oymapınar Baraj Gölü'nü besleyen yer altı su kanallarını tespiti ve bu kaynakların korunmasına yönelik hazırlanan teknik raporu da 'Oymapınar Barajı' adıyla kitapçık haline getiriyoruz. Rapor, şuan basım aşamasına gelmiştir."

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER