ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:51

Kozan’da 'Diyabet Dostu Okul' projesi

Kozanda Diyabet Dostu Okul projesi


Sağlık Bakanlığı, İl Mili Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi Çocuk Endokrin Bilim Dalı işbirliğinde “Diyabet Dostu Okul” Okul projesi kapsamında Kozan’da bir ortaokulda diyabet sınıfı açıldı.
Programın ilk bölümü Kozan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’in açılış konuşması ile devam etti. Sönmez Diyabet Hastalığının önemli bir hastalık olduğunu, küçük yaştan itibaren önemsenerek erken önlem alınmasının önemli olduğunu belirtti. Müdür Sönmez uygulanan bu proje sayesinde diyabetin önüne geçilebileceğini kaydetti.
Programda diyabeti anlatan slayt gösterisi izlendi.
Proje ekibinden Adana Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu programda yaptığı konuşmada; “Diyabet çocukluk çağından itibaren görülen en önemli hastalıktır. Bebeklikten ergenliğe kadar görülebilir” dedi. Altunsu konuşmasında hastalığın tanısı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de sağlık alanında insana verilen önemin arttığına değinen Kaymakam İzzettin Sevgili; “Biraz önce izlediğimiz slayt gösterisinde küçük bir öğrencimiz devlet bize de dokunsa dedi. Artık devletimiz her kesime dokunuyor. Eskiden insanlarımız muayene olabilmek için büyük mücadele veriyordu. Artık devletimiz yaşlısına kadar evinde tedavi ediyor ve üstelik yaşlılarımıza bakan yakınlarına aylık veriyor. Kozan’da 1400’e yakın hemşerimiz devletimizin bu imkânından yararlanıyor. Bugün ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz diyabet projesinin uygulanması bizleri memnun etti. Kozan’ımızda bu proje kapsamında pilot okul olarak Cumhuriyet Ortaokulunu seçtik. Bu okulumuzdaki uygulamaya destek veren iş adamımız Sayın Alican Yüksel Bey’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından program iş adamı Alican Yüksel’in destekleri ile Cumhuriyet Ortaokulu’nda yapımı gerçekleşen diyabet sınıfının açılışı ile gerçekleşti.

Diyabet Dostu Okul Projesi etkinliğine Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu, Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Kozan Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban, İlçe Tarım Müdürü Necati Doğanay, Çukurova Üniversitesi Çocuk Endokrin Bölümünden Dr. Eda Mengen, Toplum Sağlığı Müdürü Gülay Hatalmış, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER