ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 13:01

Kokan dereyi kaymakama şikayet ettiler

Kokan dereyi kaymakama şikayet ettiler


Yahyalı'nın Kavacık Mahallesi'nde, Şehit Adem Soydan Sokak'ta bulunan derenin kokusu civarda oturanlar için dayanılmaz bir hal aldı.

Dere yakınında evleri bulunan emekli öğretmen İbrahim Yüksel ve Hacı Ahmet Dinç, derenin ıslahı için müracaat etmedikleri kurum kalmadığını ve hiçbir kurumun gerekli duyarlılığı göstermediğini belirtti. Dinç, dereden pis ve çeşitli atık suların açıktan gittiği için etrafa dayanılmaz pis kokular yaydığını ve evlerde oturamaz hale geldiklerini ifade etti. H. Ahmet Dinç, "Bimere kadar müracaat ettik, ardından ilçe belediyesi bir hafta içerisinde dereye müdahale edeceklerini bildirdi. Aradan bir ay geçti kimse kılını kıpırdatmadı. Civardaki evlerde hep hasta insanlar var, araştırılsa belki de bu dereden kaynaklandığını söyleyecekler." dedi.

Evlerine misafir alamadıklarını, balkonda ailecek bir çay içemediklerini söyleyen emekli öğretmen İbrahim Yüksel de "İlgili yerlere müracaatımızı yaptık, dere üzerinde bazı vatandaşların ahırları var ve atıklarını dereye bırakıyorlar, bunun için önlem alınmalı, insanların sağlığının önemli olduğunu düşünüyoruz ama idareciler sağlık konusunda sanırım bizim gibi düşünmüyorlar. dedi. Yüksel, komşularla bir olup Kaymakam Ziya Polat’a şikayette bulunacaklarını bildirdiler. Kaymakam Ziya Polat, konunun yerel idarenin ilgi alanında olduğunu, gerekli yerlere konuyu taşıyacağını belirtti.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER