ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 14:10

Kocaoğlu: İzmir son dönemde CHP’li oldu


 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in CHP’nin kalesi gibi algılandığını, aslında sağın kalesi olduğunu söyledi. İzmir’in son dönemde CHP’li belediyeler tarafından kazanıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Şimdi siz İzmirli’ye dayatamazsınız. Çoğu bölgede belli dayatmaların sonucunda başarı kazanabilirsiniz fakat İzmir’de bunu yapamazsınız. Denediler, başaramadılar. ‘İzmir, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne tepki gösteriyor diye CHP’ye oy veriyor.’ diyen de var. Sonra, ‘İzmir, yaşam tarzına müdahale edecek diye AK Parti’ye oy vermiyor.’ diyen de var ama bu yorumların hepsi, İzmir’i ve İzmirliyi bilmeyenler tarafından yapılıyor. İzmir, merkez sağın kalesidir. Demokrat Parti ve Adalet Partisi zamanında hep merkez sağın kalesi olmuştur. Çok sonra, ANAP zamanı yine öyle olmuştur. Ecevit rüzgarıyla CHP’yi seçmiştir. DSP’nin iktidar olduğu dönem, rahmetli Ahmet Piriştina seçilmiştir. Kent, son dönemde CHP’lidir. İzmirli dayatmayı kabul etmeyen, kendisi gibi gördüğü inandığı gruba, partiye ve kişiye oy veren bir kenttir.” dedi.

Cem TV’de canlı yayına katılan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in gelişmediği yönündeki eleştirilere katılmadığını belirterek, “İzmir’e İstanbul’dan bakanlar, yazarı, çizeri, sanatçısı, ‘İzmir yolunu çizememiş, her şey olmak istiyor.’ diye eleştiriyor. Ben ekonomistim, devleti, ekonomiyi, çiftçiyi bilirim. 65 yaşındayım. İzmir, ‘Şu kent olacak’ denecek kadar küçük değil. İzmir, büyük bir metropol kent. Arkasındaki Ege illeriyle birlikte alanı çok büyük. 12 milyon insana hitap ediyor. İzmir, tarım kenti olmak zorunda. İzmir, sanayisini geliştirmek zorunda. İzmir yine eğitimini, turizmini büyütmek zorunda. Fuar geleneğini arttırmak zorunda. EXPO ile büyümek istiyoruz. Ben Kadifekale’nin, Agora’nın ayağa kalkması için 250 milyon TL kamulaştırma masrafı yaptım. Sürekli de harcıyorum. Kent merkezini ayağa kaldırıyoruz. İzmir, birçok sektörde var olmak zorundadır. Türkiye’nin en büyük fuar alanının temelini attık, bedeli 400 milyon TL’yi buluyor. Dünyada hiçbir kentin belediye başkanı, ‘Fuar yapacağım, kentin ekonomisini büyüteceğim.’ demedi. Kent. her sektörde büyümek zorunda.” dedi.

'BAŞBAKAN’DAN ÜÇ ŞEY İSTEDİM'

İzmir’in gelişmesi adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan üç isteği olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Aliağa-Menderes hattının açılışında Başbakan Erdoğan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bakanlarımız vardı. Ben Başbakan'dan üç şey istedim. Birincisi teşvik sorunu ve adaletsizliğinin giderilmesi, ikincisi limanın derinleştirilerek geliştirilmesidir. Liman, beyaz yakalı personel, kalifiye eleman burada. Manisa’ya insanlar servislerle gidiyor. Bizim OSB’ler doluncaya kadar teşvik sorunu giderilsin istedim. Manisa ile İzmir eşitlensin dedik. Liman konusunda mutabık kaldık, ÇED raporunu bekliyoruz. Üçüncüsü ise İzmir’de turizm varken Antalya’da yoktu. Ege Bölgesi’nin potansiyeli çok yüksek. Ören yerleri çok fazla. Tarihe, inanç turizmine, kongreciliğe rağbet var. Neyi geliştirmek istiyorsak oraya teşvik verilmesini istedik. Sağlık ise sağlığa, kongre turizmi ise kongreciliğe destek verilsin istedik. Sektörel bazlı talepte bulunduk ama olmadı.” şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER