ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:47

Kırçiçeği Caddesi bisikletlileri ağırlayacak


Antalya’ya kazandırılan bisiklet yollarına bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda Kırçiceği Caddesi’nde bisiklet yolu ve kaldırım çalışması yürütülüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşların talebi üzeri 2 kilometrelik Kırçiçeği Caddesi’ni daha önce sıcak asfaltla kaplayarak, refüjlerini düzenlemişti. Caddenin orta ve yan refüjleri çimlendirilerek, ağaçlandırılmıştı. Fen İşleri ekipleri şimdi de caddede bisiklet yolu ve kaldırım çalışması başlattı. Yaklaşık 2 kilometrelik caddenin Düden Şelalesi’ne gidiş güzergahında 2,4 metre genişliğinde bisiklet yolu yapıldı. Bisiklet yolu için yaklaşık 970 ton sıcak asfalt kullanıldı.

Bisiklet yolunun tamamlanmasıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı, caddede kaldırım ve bordür çalışması başlattı. Ekipler, bisiklet yolunu kaldırımdan ayırmak üzere bordür taşları döşüyor. Bordür çalışmasının ardından Kırçiçeği Caddesi’nin her iki yönüne 4 metre genişliğinde yaya kaldırımı yapılacak. Çalışmalarda yaklaşık 16 bin 800 metrekare parke taşı kullanılacak. Kaldırımlara tekerlekli sandalyeli engelliler için engelli rampaları, görme engelliler için oluklu takip taşları döşenecek.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER