ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:07

Kaymakam Bingöl: Devrim gerçekleştirdiğinizi görüyoruz

Kaymakam Bingöl: Devrim gerçekleştirdiğinizi görüyoruz


Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi ve MİKAD işbirliği ile köylerde yapılan sağlık taramasının ardında sağlık çalışanlarına ‘Teşekkür’ programı düzenlendi. Programda konuşma yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, köylerde yapılan çalışma ile ilgili ‘Devrim gerçekleştirdiğinizi görüyoruz.” dedi.
Erdem Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, Midyat Baro temsilcisi Av. Halil Altunkaynak, Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okul Müdürü Tarık Demir, MİKAD Başkanı Halil Tekince, daire amirleri, sivil toplum temsilcikleri, sağlık çalışanları ve köy muhtarları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, hekimler ve sağlık çalışanlarının köylerde yaptığı sağlık taraması ile ilgili sine vizyon gösterimiyle devam etti. Öğrenciler tarafından okunan bir birbirinde güzel ilahilerin ardından sağlık taramasına katılan sağlık çalışanlarına katılım belgesi protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, katılım belgesini alan hekimler duygularını katılımcılarla paylaştı.
Köylerde sağlık çalışanlarını karşılayan köy muhtarlarına da çeşitli hediyeler verildi.
Ardından Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan’a onurluk verdi.
Yapıla çalışma hakkında konuşma yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl “ Bu gün burada gerçekten bir devrimin gerçekleştirdiğinizi görüyoruz. Hayatımız boyunca zorluklar içerisinde bugünlere geldik. Bir doktora muayene olabilmek için saatlerin geçtiği günlerin geçtiği dönemlerden uzman doktorun bir köyde hasta bir vatandaşın evine gittiği bir döneme geçiyoruz ki gerçekten bunu ben hayal bile edemiyorum. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Ardından Hastane Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, yapılan çalışmalar hakkında bir konuşma geçekleştirdi. Köylerde sağlık taramasından çok vatandaşların ilgiye muhtaç olduğunu dile getiren Arıkan, yardıma muhtaç insanları da fark etiklerini sözlerine ekledi. Arıkan “Etkinlik boyunca desteklerini esirgemeyen Kaymakam Oğuzhan Bingöl’e Genel Sekreterimiz Şemsetin Döğücü’ye, MİKAD derneği yetkililerine ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.
MİKAD Başkanı Halil Tekince ise yaptığı konuşma dernek faaliyetlerine temasta bulundu. Tekince taramaya katılan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Program yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER