ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 16:29

KALİDER Çanakkale şehitlerini andı

Kalkan İşadamları Derneği (KALİDER), Çanakkale şehitleri anısına 'Kınalı Kuzular' isimli tiyatro gösterisi programı düzenledi


ANTALYA (CİHAN)- Kalkan İşadamları Derneği (KALİDER), Çanakkale şehitleri anısına 'Kınalı Kuzular' isimli tiyatro gösterisi programı düzenledi. Kalkan İlköğretim Okulu bahçesindeki açık hava tiyatrosunda düzenlenen tiyatro gösterisine, KALİDER üyeleri ve civar belde ve köylerde yaşayan vatandaşlar ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan KALİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Öztürk, "Derneğimiz Kalkan'da kurulmuş olmasına rağmen bünyesinde Kınık, Ova ve Yeşilköy beldelerinden de üye bulundurmaktadır. Böylece bütün bu beldelerdeki üyelerimize ve halkımıza da hizmet etmekteyiz. Bugün burada tüm beldelerimizden vatandaşlarımız bulunmaktadır.” dedi.

Öztürk, Ekim 2012'de kurulan derneklerinin, kısa süre içinde hizmet kalitesini ispatlayarak, belirlenen hedefleri yakaladığını ifade etti. Çok kısa zamanda büyük mesafe aldıklarına işaret eden Öztürk, bu zaman diliminde destek olan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Öztürk, ”Geçmişini bilmeyen geleceğinden emin olamaz ata sözünün tatbiki olarak bugün burada canları pahasına vatanımızı savunan Çanakkale şehitlerimizin anısına bir program düzenledik.” diye konuştu.

'Kınalı Kuzular' oyununda oynayan, Ekmek Teknesi ve Deli Yürek dizilerinden tanınan tiyatro ve film sanatçısı Ahmet Yenilmez, oyunun, 16 yaşında Çanakkale savaşına katılan Hasan isimli bir gencin hikayesini anlattığını söyledi. Yenilmez, ”Biz bugün yemek yemesini unuttuk ayakta yer olduk, aşık olmasını unuttuk flört eder olduk, ağzımızın tadını kaçırdılar." diye ifade etti. Program, kınalı kuzu olan Hasan’ın annesinden gelen mektubu, komutanının, diğer askerlere okuması ile son buldu.



CİHAN

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER