ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Haziran 2014 Çarşamba 11:31

İzmir'de beş ayda 80 bin kişi bisiklet kiraladı

İzmirde beş ayda 80 bin kişi bisiklet kiraladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi olan BİSİM, beş ayda 80 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı.


“Yollar artık BİSİM” sloganıyla yola çıkan ve ilk aşaması 18 Ocak 2014'te İnciraltı-Alsancak arasında hizmete giren sisteme, daha sonra Karşıyaka da dahil oldu. Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında bir süre devre dışı kalan Ahmed Adnan Saygun ve Göztepe istasyonlarının yeniden devreye girmesiyle BİSİM, 29 istasyonda 311 bisikletle hizmet vermeye başladı.

İzmir kıyılarına renk katan BİSİM’den, hizmete girdiği günden itibaren 80 binin üzerinde kişi faydalandı. Sistemde 16 bin 500 kişi BİSİM Kart’a üye olurken 19 bin 800 kişi ise kredi kartıyla bisiklet kiraladı. Kiralama ücretleri, her kesimden insanın faydalanabilmesi amacıyla mümkün olduğu kadar düşük tutuluyor. İlk bir saat için 2 lira, sonraki her saat içinse 1 lira ödeniyor. Kiralamada kolaylık sağlayan BİSİM Kart Konak, Üçkuyular, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinden temin edilebiliyor. "www.bisim.com.tr" internet sitesinden satın alınması halinde kart, kargoyla gönderiliyor.

BİSİM’in müdavimi olduğunu belirten spor eğitmeni Burcu Çalışlar, hemen her gün spor amaçlı bisiklet kiraladığını söyledi. Nezaket Alpaya ise, “Göztepe’de oturuyorum. Vakit buldukça arkadaşımla birlikte bisiklete biniyorum. Önce koştuk, şimdi Konak Meydanı’ndan Kent Ormanı’na kadar bisiklet sürerek sporumuzu tamamlayacağız. Belediye adına güzel bir çalışma.” dedi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER