ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 13:55

Isparta'da operasyon

Ispartada operasyon

Bankadan aradıkları söyledikleri kişilerin kredi kartı bilgilerini kullanarak bu kişilerin hesabından para çektikleri iddia edilen suç örgütüne 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.


Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bankadan arayarak ödenmemiş sigorta poliçesi olduğunu söyleyen ve bu şekilde vatandaşlardan aldığı hesap bilgileriyle kredi kartı hesaplarından para çeken bir örgütün varlığını belirledi.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Isparta, İzmir ve Afyonkarahisar'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 9'u kadın 42 kişiyi gözaltına aldı. Isparta Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 17'si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 9'u kadın 25 şüpheli ise sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Arama yapılan çok sayıda ev ve iş yerinde 6 dizüstü bilgisayar, 45 bilgisayar harddiski, 10 harici harddisk, 10 hafıza kartı, çok sayıda broşür, fatura ve mail order slipleri ele geçirildi. İncelemede, binlerce kişiye ait kişisel bilgilerin harddisklerde muhafaza edildiği anlaşıldı.

Şüphelilerin, Isparta'da kurdukları paravan bir şirket üzerinden "444" ve "0850" ile başlayan hatlar satın alınarak kişisel verilerine sahip oldukları kişileri bankacı gibi aradıkları öğrenildi.

Aradıkları kişilere ödenmemiş sigorta poliçesi taksidinin olduğu, isterse kredi kartı ile bu taksidin ödenebileceğini söyleyen şüpheliler, aksi halde ceza kesileceğini belirterek vatandaşları tedirgin etmeye çalıştı.

Vatandaşların böyle bir sigorta işleminin olmadığını söylemesi ihtimaline karşılık daha önceden edindikleri kişisel verileri kullanarak mağdurun güveninin kazanan şüpheliler, bu şekilde aldığı kredi kartı bilgileri ile kişilerin hesaplarından para çekti.
Öte yandan şüphelilerin bazılarının daha önce çalıştıkları iş yerlerinin müşteri bilgilerinden elde ettikleri kişisel verileri kopyalayarak binlerce kişinin bilgisinin bulunduğu veri tabanı oluşturdukları, bu bilgileri aradıkları kişilere güven vermek amacıyla kullandıkları kaydedildi.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER