ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 21:53

Hanak’ta 'İslam'da Kadının Onuru' adlı program düzenlendi


 Ardahan’ın Hanak ilçesinde ‘İslam’da Kadının Onuru’ isimli bir program düzenlendi.

Hanak Müftülüğü tarafından Atatürk Orta Okulu konferans salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Yusuf Kaya yaptı. Müftü Kaya, bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplum oluşturabilmek için bilim ve teknolojik imkanlardan da istifade ederek kız çocuklarının okutulmasının önemine dikkat çekti.

Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban da İslam inancının kadına verdiği değere vurgu yaparak, ’İslam kız çocuğunu diri diri gömülmekten kurtarıp cenneti ayaklarının altına seren medeniyetin adıdır.’ dedi.

Etkinlikte sağlık memurları tarafından “Kadın Sağlığı ve Hijyen” konulu sinevizyon gösterimi eşliğinde sunum da yapıldı. Yapılan sunumun sonunda bayanların merak ettikleri sorular da cevaplandırıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Selamverdi Kur’an Kursu öğreticisi ilahiyatçı Tuba Dinç, organizasyondaki asıl amacın kadına yönelik şiddetin önüne geçmek olduğunu söyledi. Dinç, kadının değerli bir varlık olduğunu, Allah’ın ona bu değeri yaratıldığı günden itibaren verdiğini, fakat kadına karşı birtakım olumsuzlukların onları ezip saygınlığını zedelediğini kaydetti.

    Okunan aşrı şerif ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından seslendirilen ilahiler programa renk kattı. Program, katılımcılara dağıtılan karanfiller ve ikram ile sona erdi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER