ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 12:18

Hamza Gülay: Fındık altından kıymetli

Hamza Gülay: Fındık altından kıymetli


Gülay Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Gülay, hiçbir ürünün bu kadar alınıp satılmadığına dikkat çekerek, fındığın altından dahi kıymetli olduğunu söyledi.

Yöre insanının geçiminin büyük bir kısmını oluşturan fındık sezonu artık bitmek üzere. Geçen seneye oranla havaların daha güneşli geçmesinden dolayı fındık sezonu da bu yıl erken kapandı. Erkenden olgunlaşan ve tanelenip yere dökülen fındık, zor şartlarda da olsa toplandı, patozlandı. Bir kısmı ise kurutulup fabrikalara satışa getirildi. Özellikle sahil kesimlerinde fındık sezonu kapanırken, yüksek kesimlerde de sezonun sonlarına yaklaşıldı.

Fındık rekoltesinin geçen seneyle aşağı yukarı aynı olduğunu söyleyen Gülay Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Gülay, ”Rekolte, geçen seneyle aşağı yukarı aynı. Fakat geçen sene hava yağışlı olduğundan fındıkta çürüme fazlaydı. Bu sene havanın kuru olması çürük oranını düşürdü. Bu sebeple bu sene rekolte daha güzel.” dedi.

Arz talep olduğu sürece fiyatların da satışların da iyi olacağını ifade eden Hamza Gülay, “Altın dahi bu kadar güzel satılmamıştır. Fındık, altından daha iyi alınıp satılan bir üründür.” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER