ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 16:41

GAÜN, 100’üncü organ naklini kutladı


 Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Organ Nakil Merkezi tarafından Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirdiği 100’üncü organ naklini kutladı.

Üniversite hastanesinde 100. organ nakilini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Doç. Dr. Sacit Çoban, son iki ayda 12 canlıdan, 1 tane de kadavradan nakil geçekleştirildiğini söyledi. Çoban, "Karaciğer naklinde son 2 ayda bir tanesi canlıdan ve 2 tane de kadavradan olmak üzere üç nakil gerçekleştirdik." dedi.

Organ nakli konusunda en iyi merkezlerden birisi olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, gelecekte sadece Gaziantep ve bölgesi için değil, bölgede uluslar arası bir merkez olacakları bilgisini verdi.

9 ilde hizmet verdiklerini ifade eden Adana Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Nezahat Bingöl, organ naklinde istenilen seviyeye gelemediklerini söyledi. Suriye’deki iç savaştan yaralanarak Türkiye’deki hastanelerde yaşamını yitiren Suriyeli vatandaşlarının organlarını almak için ailelerine ulaşamadıklarını belirten Bingöl, ulaştıkları bir aileye ise Bakanlık tarafından izin verilmediğini kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER