ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 17:55

Flamingolar büyülediler

Flamingolar büyülediler

İzmir’in Aliağa ilçesinde, flamingoların yanı sıra farklı türlerden onlarca kuş, yöredeki sulak alanlarında kartpostallık görüntüler oluşturdu.




Özelikle flamingoların çoğunlukla kışın kullandığı sulak alanlardan olan Aliağa Kuş Cenneti’nde, havaların soğumasıyla flamingolarda da artış bekleniyor.

Aliağa ilçesinde, doğa severlerin ilgi odağı olan flamingoların yanı sıra farklı türden onlarca kuş, Aliağa Kuş Cenneti’nde görenleri hayran bıraktı. Sulak alanda barınan flamingolar renkli dansı, adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu. Türkiye’de barınan yaklaşık 425 kuş türünden 103’ünün yaşadığı Aliağa ilçesi, özelikle doğa severlerin vazgeçilmezi haline geldi. Türkiye’nin sayılı sulak alanlarından biri olan Aliağa Kuş Cenneti’ndeki son kuş sayımında, 3 bin 382 farklı türden kuş tespit edildi.


FOTOĞRAFÇILAR, FLAMİNGOLARIN DANSINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYOR

Amatör ve bazı profesyonel fotoğraf sanatçıları da, yılın belirli aylarında Aliağa’ya gelerek, kartpostallık görüntüleri ölümsüzleştiriyor. Aliağa Kuş Cenneti’nin zaman zaman kuşların akınına uğradığını belirten Çaltılıdere Mahalle Muhtarı Selahattin Yıldız, "Burası özellikle flamingo ve diğer deniz kuşlarının uğrak alanı. Kuşlar soğuk kış günlerinde burada barınıyorlar. Mahallemize yapılması düşünülen endüstriyel yat üretim projesi var. Buradaki denizin doldurulması isteniyor; fakat biz mahalle olarak bunu istemiyoruz. Denizimizin burada bu şekilde korunmasını istiyoruz. Çünkü denizimiz bu hali ile dünyada sayılı alanlardan biri. Burası hem balık yumurtlama yeri olarak hem de kuş barınağı olarak çok değerli bir alan” diye konuştu.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER