ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 15:47

Film tartışması devam ediyor

Film tartışması devam ediyor

Diyanet-Sen Trabzon Şubesi, sinemalarda vizyona giren Oflu Hocanın Şifresi filmine ve sakallı futbolculara yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Gençlerbirliği Kulübü Başkanı ilhan Cavcav’a tepki gösterdi.


Diyanet-Sen Trabzon Şubesi, sinemalarda vizyona giren Oflu Hocanın Şifresi filmine ve sakallı futbolculara yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Gençlerbirliği Kulübü Başkanı ilhan Cavcav’a tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Metin Aydın, Gençlerbirliği’nin Başkanı İlhan Cavcav’ın sakallı futbolcular hakkında söylediği "Burası imam hatip okulu değil" açıklamalarına tepki göstererek “Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav’ın sakal ve İmam Hatip Okullarını küçümseyen açıklamaları bizi üzmüştür. Kamuoyundan özür dilemesini de olumlu bulduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Sinemalarda gösterime giren ’Oflu Hocanın Şifresi’ filmindeki din adamı karakterinin mevcut din görevlileriyle hiçbir alakasının olmadığını da belirten Aydın, “Din görevlileri olarak Karadenizliler’in mizah duygusunu yüksek, sanat ve ifade hürriyetine saygılı insanlar olmakla birlikte Oflu Hocanın Şifresi filminde hem Of, hem de din adamları adına rahatsızlık duyduğumuz bilinmelidir. Aslında her kişi ve kurum için geçerli olmakla birlikte dini ve manevi, kurum ve şahsiyetlerin konu alındığı sanatsal ve edebi etkinliklerde daha fazla özen gösterilme zarureti vardır. Filmi ortaya koyulan din görevlisiyle şuanda mevcut olan din görevlisinin bir bağlantısı olmadığını görüyoruz. Filmde anlatılan bir din görevlisi profili yoktur” diye konuştu.

Aydın, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara da tepkilerini dile getirerek şunları söyledi:

"Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa, İslam Dünyası’nın içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade ederek terör devlti İsrail tarafından işgal edilmekle kalmamış 1967’den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştır. Mescid-i Aksa’yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınakları işgal etmeyi en önemli gaye olarak gören işgalci Siyonistler Mescid-i Aksa’nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Nihai hedefleri Filistin’i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa’nın işgalini planlamıştır ve yıllardır süregelen sistematik işgal hamleleriyle Filistin’de soykırım uygulamaktadır. Başlatılan bu uygulama Müslümanların tepkisizliği karşısında kalıcı hale gelecektir. İslam ümmeti olarak ses vermeliyiz, Müslüman ülkeler olarak el vermeliyiz.”





KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER