ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2014 Salı 17:05

Erdoğan o kararı nerede veri?

Erdoğan o kararı nerede veri?

Başbakan Erdoğan Köşk Kararını Nerede Verdi?


Gazeteci-Yazar Bilal Çetin’in 2003 yılında yayımlanan “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayyip Erdoğan” isimli kitabında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde hapis yattığı günlerde nihai hedef olarak Çankaya Köşkü’ne çıkarak cumhurbaşkanı olmayı belirlediği anlatılıyor.

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Erdoğan olduğu resmen açıklanırken, Erdoğan’ın bu kararını Pınarhisar Cezaevi’nde hapis yattığı günlerde verdiği yazılmıştı. Gazeteci-Yazar Bilal Çetin’in 2003 yılında yayımlanan “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayyip Erdoğan” isimli kitabında Erdoğan’ın nihai hedef olarak Çankaya Köşkü’ne çıkarak cumhurbaşkanı olmayı belirlediği anlatılıyor.

Çetin’in 2003 yılında yayımlanan “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı:Tayyip Erdoğan” kitabının 28.sayfasında Erdoğan’ın 1999 yılında hapse girdiğinde kendisini ziyarete gelenlere siyasetteki nihai hedefini açıkladığı görülüyor.

Çetin’in kitabında Erdoğan’ın ziyarete gelenlere “Önüme hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın bu engelleri teker teker aşacağım. Ferhat’ın Şirin’e kavuşması gibi ben de milletime bir gün kavuşacağım. Allah’ın izni ve milletin sağduyu ile Türkiye’nin en büyük partisini kuracağım ve bir gün Başbakanlık koltuğuna oturacağım. Başbakanlık koltuğuna oturmadan ölürsem gözüm arkada kalır. Allah nasip ederse bir nihai hedefim Çankaya Köşkü’ne çıkmaktır” dediği anlatılıyor.

Gazeteci-Yazar Çetin ayrıca kitabında, Erdoğan için Recep isminin hayatında çok önem arz ettiği belirtiyor. Hicri takvime göre Recep ayında doğan Erdoğan’ın siyasetten yasaklanmasına neden olan DGM kararının Recep ayında kesinleştiği ve 3 Kasım seçimleri öncesinde Erdoğan’ın milletvekili olup olmayacağına dair kararın yine Recep ayında verildiğine dikkat çekildi.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER