ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 16:57

Emniyetin trafik uygulamasında ceza yağdı


Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün İstasyon Projesi adı altında bir ay boyunca kentin trafik akımını içine alan bölgeye yaptığı uygulamada, 3 bin 221 araç sürücüsüne ceza kesildi.

    Geçen yıl 111 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiği Kayseri’de en çok kaza ise Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandı. Kazaların yüzde 35’i geçiş önceliğine uymamak kusurundan kaynaklandı.

    Emniyet Müdürlüğü, 26 Mart-21 Nisan tarihleri arasında İstasyon Mahallesi’nde yapılan uygulamanın sonuçlarını açıkladı. Kentin en çok trafik akımı olan bölgeyi içine alan ve İstasyon Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi bölümünü kapsayan uygulamada 22 yaya trafik polisi görev aldı. Bir aylık uygulama sonucundan sürücülerin trafik kurallarını ciddi oranda ihlal ettiği ortaya çıktı.

    Uygulamada, 21 bin 147 araç kontrol edilirken, en çok ceza ise araç sürerken cep telefon ile konuşan sürücülere yazıldı. Emniyet kemeri takmayan 272 sürücüye de trafik kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılırken, bunu sırasıyla ise kırmızı ışık, standart dışı plaka, hatalı park ve ehliyetsiz sürücüler izledi. Polis, ayrıca abartılı egzoz ve cam filmi takan 648 sürücüyü de ceza kesti.

    Emniyet Müdürlüğü, bu uygulamayı bu kez de Hastane Caddesi’nde başlattı. Polis sıfır trafik kuralı ihlali politikasını Kayseri’de tüm işlek caddelerde bu uygulamayı gerçekleştirecek.

    Öte yandan, Kayseri’de geçen yıl 111 kişi trafik kazasında hayatını kaybederken, 4 bin 390 kişi yaralandı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER