ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 20:56

Edremit'te lezzet yarışması

Edremitte lezzet yarışması


Balıkesir'in Edremit ilçesi, '1.Balıkesir Gastronomi ve Yemek Yarışmaşı'na ev sahipliği yaptı.

Edremit’te düzenlenen '1.Balıkesir Gastronomi ve Yemek Yarışmaşı'nda 180 aşçı adayı, 20 kategoride dereceye girebilmek için ter döktü. Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'nun düzenlediği yarışma büyük ilgi gördü. Yurdun değişik il ve ilçelerinden gelen onlarca kişinin katıldığı aşçı ve pastacı ile öğrenciler, yaptıkları birbirinden değişik yemek, pasta ve tatlılar ile katılanları hayran bıraktı.

Etkinliğe Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu katıldı. Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, "Aşçılar ve Pastacılar federasyonun düzenlemiş olduğu yarışma bölgemizin yemeklerinin tanıtılması için iyi bir fırsat oldu. Bu türlü etkinlikler bölgemizin turizm açısından ilerlemesi için büyük bir adımdır. Yarışmaya her ilden katılımların gerçekleşmesi bizleri memnun etti. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum bölgemiz için iyi bir tanıtım oldu. Bizlerde Edremit körfezinin turizm cenneti olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel ise yaptığı açıklamada, yarışmada, yöresel yemekler, balık, tavuk, makarna gibi kategorilerin olduğunu belirtti. Yarışmaların iki bölüme ayrıldığını dile getiren Yüksel, "Yarışmalar, pratik ve display olarak sınıflandırılıyor. Pratik yarışmalar canlı, performansların gösterildiği yarışmalar. Diğer tarafta ise yağdan heykel, ekmek sanatı, kabak, sebze ve meyve oymacılığı gibi sanat içeren yarışmalar var. Her zaman söylediğimiz gibi aşçılık bir sanat, aşçılar da birer sanatçıdır." diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren aşçı adaylarına düzenlenen törenle, başarı belgesi ve madalya verildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER