ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 16:30

Dünya Su Günü’nde devreye girecek

Dünya Su Gününde devreye girecek


Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yaptırılan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi, 22 Mart Dünya Su Günü'nde devreye girecek.

Arıtma tesislerinde deneme çalışmalarının devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Türkiye’de teknolojisi ile önplana çıkacak Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde son aşamadayız. Deneme çalışmaları ile birlikte alanın çevre düzenlemesini de gerçekleştiriyoruz.” dedi.

SASKİ Genel Müdürü Keleş, yaptığı açıklamada, Sakarya’da çeşmelerden uzun yıllar, daha sağlıklı içme suyu akması için 6 yeni arıtma tesisinin inşasına başladıklarını hatırlatarak, proje kapsamında Serdivan Hızırilyas Tepesi'nde inşa edilen tesisin gerek kapasitesi gerekse teknolojisi bakımından Türkiye’de tek olacağını kaydetti. Yıllık 100 milyon metreküp suyu arıtabilecek tesisin, 17 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirildiğini ifade eden Keleş, “Tesislerde çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, deneme çalışmaları ise devam ediyor. 22 Mart Dünya Su Günü'nde şehrimize yeni arıtma tesislerinden su vermeye başlayacağız. Bu tesis, ileri teknolojisi sayesinde Sapanca Gölü’nden temin edilen suyu en etkin şekilde arıtabilecek. Deneme çalışmalarında aldığımız sonuçlar beklentilerimizden çok daha iyi. Arıtma tesislerimizin devreye girmesiyle vatandaşlarımızın çeşmelerinden İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’nde belirlenmiş kriterlerden çok daha iyi değerlere sahip su akacak.” diye ifade etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER