ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2014 Pazartesi 15:13

DİSK, Soma'da yürüyüş düzenledi

DİSK, Somada yürüyüş düzenledi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde bir grup, maden faciasının meydana geldiği Soma'da yürüyüş düzenledi.


DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve bağlı sendikaların başkanları, Cengiz Topel Meydanı'ndaki Dev-Maden Sen Soma Şubesi önünde bir araya gelerek, Beşyol Kavşağı'na sloganlar eşliğinde yürüdü.

"Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganları atan grup, Madenci Heykeline karanfil bıraktıktan sonra, geldikleri güzergahtan Cengiz Topel Meydanı'na döndü.

DİSK Genel Başkanı Beko, burada yaptığı açıklamada, taşeron sisteminin Türkiye'de kurulduğu günden bu yana on binlerce insanın iş kazalarında kaybedildiğini belirterek, bugün hala işçilerin ve sendikaların yargılandığını söyledi.

Taşeron sistemin yasaklanması için dün olduğu gibi bugün de var güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Beko, ''DİSK Soma'da örgütlü olsaydı, madenlerde yaşam odaları kurulmadan çalışmalarına kesinlikle izin vermez, sonuna kadar mücadele ederdik. Soma'daki maden işçilerinin aldığı maaş bordrolarına bir bakın, yer üstünde çalışıyormuş gibi bordro düzenliyorlar, işçilere risk primlerini vermiyorlar" diye konuştu.

Kani Beko ve beraberindekiler, açıklamanın ardından Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'yı makanda ziyaret etti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER