ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:41

Çiftçiler Süt Endüstri Fuarı'nı gezdi


Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Diyarbakır 5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na teknik gezi düzenledi. Geziye İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Aydagül Sönmez nezaretinde teknik elemanlar ve Elazığlı 53 çiftçi katıldı.

Elazığ İl Tarım Müdür Vekili Abdülmecit Yaşa, gezi hakkında yaptığı değerlendirmede, "Düzenlenen tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknolojik üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Diyarbakır’da TÜYAP tarafından organize edilen, bölgenin en büyük fuarlarından biri olan 5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na çok sayıda yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleştirilmiştir." dedi.

Fuarın Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağı düşüncesi ile yapıldığını belirten Yaşa, şöyle devam etti: "Diyarbakır 5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na yapılan teknik gezide çiftçilerimiz tarım ve hayvancılık sektördeki gelişmeleri, makine teçhizatları yakından takip ettiler. Çiftçilerin ve ilgili teknik elemanların sorularına katılımcı kuruluş ve firma yetkililerince bilgi verildi."

Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişme ve yeniliklerin sergilendiği fuarda sera teknolojileri, su ve sulama teknolojileri, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, ekolojik tarım, çiftçilik ve seralara yönelik diğer ekipman ve hizmetler, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, ilaçları ve ekipmanları, tavukçuluk, mekanizasyon, süt ve süt ürünlerinden oluşan firma stantları ziyaret edilerek, ürünler hakkında hazırlanan broşür, dergi, kitap, liflet gibi materyaller temin edildi.

Diyarbakır 5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi (TÜYAP) ve Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ve KOSGEB’in destekleriyle, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER