ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 21:09

Çanakkale'de 'hayalden gerçeğe' girişimcilik paneli

Çanakkalede hayalden gerçeğe girişimcilik paneli

TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığıyla düzenlenen ‘’Hayalden Gerçeğe Girişimcilik’’ Paneli ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.


Panele, Belediye Başkan Vekili Cemal Karakaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Baro Başkanı Bülent Şarlan, çok sayıda iş adamı, akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.

Moderatörlüğünü TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu Bölge Temsilcisi ve Çanakkale Başkanı İ. Kürşat Tuna’nın yaptığı panelde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve PEGASUS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve Pepee çizgi filminin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç konuşmacı olarak yer aldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bugün heyecan verici manzaralardan biri karşısında olduğunu söyledi. Pırıl pırıl bin 500 bakışa, yüze sahip olan bir ülkenin geri kalmasının mümkün olmadığını belirten Laçiner, "Geleceğe ümitle bakmak gerekiyor. Yeter ki biz sizlerin kıymetini bilelim siz de kendinizin kıymetini bilin. Doğru insanları örnek alın, yapılması gerekenleri yapın gerisi kendiliğinden gelecektir.

Doğru hedefleri belirlemek lazım. Türkiye’nin yüz akı üç müteşebbis aramızda. Kutup yıldızına bakarsanız hep kuzeye gidersiniz. O sebeple bu üç pırlanta isimi kutup yıldızı misali sonuna kadar dinleyin, daha sonra da medya ya da internet yoluyla bu insanları takip edin, hayat hikâyelerini okuyun. Bu panele katılanlar arasında da Ali Sabancılar, Ayşe Şule Bilgiçler ve Davut Doğanlar olabilir. Bu toprakların kıymetini bilin." şeklinde konuştu.

Çanakkale Ticaret Borsasının katkıları ile gerçekleştirilen panelde konuklar katılımcılara Türkiye’deki girişimcilik iklimi üzerinde bilgiler aktarırken, hayat hikâyelerini ve kendi başarılı girişimcilik deneyimlerini de gençlerle paylaştı. Katılımcılar soru- cevap kısmında merak edilenlere cevap verdiler.











KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER