ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:31

Büyükşehir'den erkek öğrenci yurdu

Büyükşehirden erkek öğrenci yurdu


Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl hizmete açtığı ve kız öğrencilerin yararlandığı Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi’nin benzerini erkek öğrenciler için oluşturmaya başladı. Belediye, kiraladığı bir binayı 90 erkek öğrencinin kalabileceği şekilde tasarlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin en büyük problemlerinden biri olan barınma sorununa çözüm üretmeye devam ediyor. Sorunun çözümü için önce belediye lojmanlarını öğrenciler için yurda çeviren Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Kampusu’na yakın olan Gülveren Mahallesi’nde 8 bin 200 metrekare alanda 300 kız öğrenci kapasiteli Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi’ni inşa etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın kiraladığı 4 katlı bina yeniden düzenlenerek 90 erkek öğrencinin kalabileceği şekilde oluşturuluyor. Dört ve 2 kişilik odalardan oluşacak tesiste, engelli öğrencilerin kullanımına yönelik odalar da yer alacak. Üniversite öğrencilerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde planlanan tesiste, gençler için çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirilecek, bireysel danışmanlık hizmetleri verilecek. Tesiste çok amaçlı salon, çamaşırhane, yemekhane, kantin, televizyon, internet ve etüt odaları, kütüphane ile sığınak bulunacak. Tuvalet ve banyosu içinde olan odalarda yatak, çalışma masası, gardırop yer alacak. Tesisin bu yılki eğitim öğretim döneminde açılması planlanıyor.






KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER