ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:58

BTSO ‘Sinerji Buluşmaları’na Karacabey’le devam etti


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ‘sinerji' buluşmalarının üçüncüsünü Karacabey Ticaret Borsası’nın (KTB) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Karacabey Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’nın yanı sıra Bursa sınırları içindeki oda ve borsa başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ‘tanımlanan' değil ‘tanımlayan' Bursa olmak için yola çıktıkları sinerji buluşmalarının önemine dikkat çekerek, "Bursa’mızın ticaretinden sanayisine, tarımından turizmine her alanda gelecek stratejilerini birlikte şekillendirip, yeni zenginlik alanları oluşturmak için işbirliği yapacağız. Rekabetçi yapısı, ileri teknolojiyle ve katma değeri yüksek üretim anlayışıyla Bursa'nın sanayi ve ticaret alanındaki 2023 stratejilerini ortak akıl ile birlikte kurgulayacağız. İlçe oda ve borsalarımızın bölgesel stratejileri ile Bursa için hazırlanmış her alandaki projelerimizi ve sektörel yol haritalarımızı entegre ederek Bursa’mızın değerine değer katacağız. Bir bütün olarak hareket ederek Bursa için çıkarılacak master planında hiçbir öğeyi dışarıda bırakmayacak şekilde planlamalar yapmak zorundayız. " dedi.

Hızla değişen ve dönüşen dünyada ekonomilerin artık ülkeler değil kentler üzerinden yarıştığını vurgulayan Burkay, "Ülkelerin gelişmişliğini cazibe merkezi kentlerinin sayısı ve gücü belirliyor. Bu nedenle Bursa'yı yalnızca ülkemizde ve bölgemizde değil dünyada bir çekim merkezi yapabilmek için vizyonumuzu birkaç basamak daha üste taşımak, farklı bir gelecek için mutlaka daha değerli adımlar atmalıyız. Bunun için yarına dair tezleri, geleceğe sair iddiası olan siz değerli dostlarımın enerjilerini farklı bir dinamikle bir araya getirip kendi geleceğimizi tayin etmeliyiz. Bizim oda ve borsalarımızın Cumhuriyet tarihi kadar bir geçmişi var. Bu önemli bir potansiyeldir. Birlik ve beraberlik önümüzdeki süreçte bize büyük bir güç verecektir. Artık oda ve borsalarımızın işlevsel özelliklerini ön plana çıkarmak zorundayız. Ortak akıl toplantılarımızın amacı budur ve ortaya çıkacak ortak söz Bursa’nın sözü olacaktır." şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, tarım ve gıdanın öneminin arttığı bir süreçte Karacabey ve Mustafakemalpaşa’nın Bursa ekonomisi açısından ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Karacabey’in tarihi, tarımsal ve turistik zenginliklerini anlatan Özer Matlı, bu yönleriyle Bursa’nın önemli bir değeri olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı öncesinde KTSO Başkanı Naci Güncü ve KTB Başkanı Murat Bertan kurumlar hakkında bilgiler verdi.

Karacabey TSO ve Borsa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sinerji buluşmasına BTSO yöneticilerinin yanı sıra Bursa sınırları içindeki oda ve borsaların yöneticileri katıldı.

Toplantı sonrasında BTSO Başkanı İbrahim Burkay, günün anısına KTSO Başkanı Naci Güncü ve KTB Başkanı Murat Bertan’a birer plaket hediye etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER