ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 12:12

Boğazlıyan’da sözleşmeli öğretmen alınacak

Boğazlıyanda sözleşmeli öğretmen alınacak


Yozgat’ın Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okullarda ek-ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesinin yapılacağını açıkladı.

İlçede 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında eğitim kurumlarının askerlik, aylıksız izin, uzun süreli rapor gibi nedenlerle boşalan öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ek ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirme yapılması planlanıyor. Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, okul öncesi eğitimi alanındaki görevlendirmelerin Bakanlığın 29.07.2011 tarih ve 1985 sayılı yazıları doğrultusunda yapılacağı belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının değişik ilgi (b) kararı doğrultusunda Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların mezun oldukları yükseköğretim programları, alanlar ile ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilgi (a) esaslarda belirtilen ve aşağıda yer alan fakülte ve yüksekokul. eğitim fakültesi mezunları, fen-edebiyat fakültesi mezunu olup, pedagojik formasyon belgesi bulunanlar, emekli öğretmenler, (15.07.2013 tarihi itibari ile 65 yaşını doldurmayanlar), fen-edebiyat fakültesi mezunları, 4 yıllık diğer fakülte mezunları, 2 yıllık yüksekokul mezunları, sıralamaları öncelikli olmak üzere; 2013 KPSS alan sınavına göre ataması yapılacak aşağıdaki branşlar için KPSSP121 puan önceliği; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri-fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, Fransızca. 2013 KPSS alan sınavına girme zorunluluğu olmadan öğretmenliğe atanabilecek durumda olan aşağıdaki branşlar için KPSSP10 puanı önceliği; mesleki ve teknik öğretmenlikler, okul öncesi öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, PDR, felsefe grubu öğretmenliği. 2013 KPSSP121 ve KPSSP10 puanı olmayanlar için varsa 2013 KPSSP3 puanı, 2013 KPSS’ye girmeyenler veya KPSS puanı olmayanlar için önceki yıllarda görev yaptığı yıllara göre; okul öncesi öğretmenliği mezunu olmayanlardan kız teknik ve meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olup okul öncesi eğitim seminer belgesi olanlara varsa daha önce almış olduğu görev alma durumları da dikkate alınarak; ek ders ücret karşılında görevlendirmeler yapılır."

Görev alacak adayların formdaki taahhütlere uyacaklarını mazeretsiz olarak görevden ayrılamayacakları bildirilen açıklamada, "Görev almak isteyenlerin 26.08.2013 ile 04.09.2013 tarihleri arasında, hazırlanmış olan dilekçe örneğini doldurarak bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. İlçemizde görev almak isteyenler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüze şahsen başvuracaklardır. Başvuru için ise dilekçe örneği (İnternet sayfamızdan), nüfus cüzdanı fotokopisi. diploma/geçici mezuniyet belgesi fotokopisi. Emeklilik kimlik kartı fotokopisi.(Emekli olan öğretmenlerden), okul öncesi eğitim semineri belgesi (okul öncesi alanında başvuru yapanlardan), pedagojik formasyon belgesi, KPSS sonuç belgesi (var ise)." diye belirtildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER