ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 13:52

Beyaz et üretiminin % 25’i Manisa'dan

Beyaz et üretiminin % 25i Manisadan


AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Türkiye’nin toplam beyaz et üretiminin yüzde 25’inin Manisa’da yapıldığını söyledi. Bu oranın Uşak'la birlikte yüzde 30’u geçtiğini kaydeden Berber, Ege Bölgesi’ndeki beyaz üretiminin de yüzde 50’yi geçtiğini belirterek, “Onun için Manisa’nın tarım şehri olması özelliğini dikkate almamız ve ona göre desteklememiz gerekiyor.” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Berber, Manisa’nın sanayinin yanısıra bir tarım şehri olduğunu ifade etti: “Tarımda Türkiye’nin ilk beş ili arasında. İhracatıyla, kendine has ürünleriyle tarımda söz sahibi. Zeytin üretiminde, 18 milyon ağaçla birinci sırada. Sadece Akhisar ilçemizde 10 milyonun üzerinde zeytin ağacı bulunuyor. Zeytinciliğin önemli bir kısmı, damlama sulamayla yapılıyor. Üreci, teşviklerden yararlandı ve kaliteli zeytin üretiyor.”

Bu sene tarlada üretilen zeytine destek verileceğine inandığını söyleyen Recai Berber, "Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Zeytinyağındaki desteğin, doğrudan doğruya sofralık zeytine de prim şeklinde destek verilmesi için uğraşıyoruz. Zeytinyağında ise litre başına desteği 70 kuruşa çıkardık. Ambalajlı ihraç edilen zeytinyağının tonunda bin 200 lira ayrıca destek var.” şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER