ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:18

Başkan Dündar, yabancı öğrencileri ağırladı

Başkan Dündar, yabancı öğrencileri ağırladı


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkan ülkelerinden gelen öğrencileri ağırladı. Dündar, gençlere Bursa hakkında bilgi verdi.

Dündar, ilk olarak Kosova’dan gelen üniversite öğrencilerini ağırladı. Farklı üniversitelerde okuyan 52 kişilik Kosovalı öğrenci grubu ile Kozahan’da bir araya gelen Dündar, konuk öğrencilere Bursa’nın tarihi hakkında bilgiler aktardı. Bursa’nın, dünyada 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı devletinin kurulduğu şehir olduğunu söyleyen Dündar, şu bilgileri verdi: "Bursa, zengin bir tarihi mirasa sahip. 23 yıllık kuşatmanın sonunda, kan dökülmeden fethedilmiş bir şehir olan Bursa, tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra, doğal güzellikleri ile de, gezilip görülmesi gereken çok önemli bir kent. Balkan ülkeleri ile de, çok sıkı dostluk ve kardeşlik ilişkileri bulunuyor. Bu dostluk ve kardeşliğin artarak devam etmesi için, bu tür ziyaretlerin çok önemli olduğuna inanıyor ve destekliyorum."

Dündar, daha sonra Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak Yunanistan’dan gelen 50 kişilik öğrenci grubunu ile belediye meclis salonunda görüştü. Gün içerisinde ayrı ayrı bir araya geldiği öğrenci gruplarını, akşam Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ağırladı.









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER