ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 15:38

Bakan Güllüce’den "domuz" açıklaması

Bakan Güllüceden "domuz" açıklaması

İdris Güllüce, son günlerde İstanbul Boğazı çevresinde görülen yaban domuzlarıyla ilgili açıklama yaptı


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, son günlerde İstanbul Boğazı çevresinde görülen yaban domuzlarıyla ilgili olarak, “Çok abartılacak bir olay değil” dedi. Güllüce, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların ise çirkin ve barbarca olduğunu söyledi.

Bakan Güllüce, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda düzenlenen “3. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi”ne katıldı. Kongrenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güllüce’ye bir basın mensubu, “Ermenistan, sözde Ermeni soykırımına ilişkin 2015’i bekliyor. Balkanlar’da asimilasyonlar ve sürgünler tartışılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Bakan Güllüce ise, “Dünya bir garip dünya olmuş. Başkalarını suçlama moda olmuş. Bu millet tarih boyunca zulüm yapmamış, soykırım yapmamış, haksızlık yapmamış bir millettir. Tarihi yanlış yönlendirmenin gereği yok. İşte Balkanlar’da daha dün Bosna’da dünya kadar insan katledildi ama hiç kimse bundan bahsetmiyor. Dünya maalesef öbür tarafta ama biz doğruyu anlatmaya mecburuz. İyi anlatamadığımız kanaatindeyim. Arşivler ortada, tarihler ortadayken yeterince anlatamadığımız kanaatindeyim. Bu konuda gayret göstermemiz lazım. Medya mensuplarının da bu tarihi doğru bilen birinin konuşturulup, anlatılması lazım. Çünkü bırakın uluslararası toplumu, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız ne Balkan faciasını, ne Doğu’daki olayları doğru bilmemektedir. Hatta Balkanlar’da zulme uğramış ailelerin torunları bile yeterince bilmiyor. Televizyonlarda bunları sıkça anlatıp, dünyaya da anlatmamız lazım” diye konuştu.

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ise çirkin ve barbarca bulduğunu belirterek, “Dünya kurulduğundan beri nadirdir bu. Endülüs barbarları bunu yapmış, Hülagü Han Bağdat’a girdiğinde bunu yapmış, bir de şimdi yapılıyor. Çok çirkin, barbarca bir şey bu, insanlık dışı bir şey. Ama yapanlar kadar dünyanın sessiz kalmasını kınıyorum. Yani binlerce yıllık insanlık tarihinde çocuklar, kadınlar, silahsız ve mabetler korunur diye doğal bir kural var. Yazılı olmayan ama bir kuraldır. Ama insanlar dünyada binlerce yıldır oluşturduğu bir değerdir ve bütün dünya insanlığını bu mabede saldırmayı, 1,5 milyar Müslümanın mabedine saldırmasını, hangi dinden olursa olsun taraf olmalarını, .’olmaz böyle bir şey’ demelerini beklerim. Yani sadece Türkiye’nin omuzlarında bu yük olmamalı. Bunu sadece Tayyip Erdoğan mı desin, sadece bunu Davutoğlu mu desin, sadece bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları desin. Dünyada 6 milyar insan var” şekline konuştu.

Bakan İdris Güllüce, son günlerce İstanbul Boğazı çevresinde görülen yaban domuzlarıyla ilgili de, “Çok abartılacak bir olay değil. Bir hayvandır. Ben 90 veya 85 nüfus sayımıydı, Üsküdar’da bir kamyonun üzerinden domuz düşmüştü. Çocuklar da peşinden koşuyordu. Ne oldu? Olur, bunlar magazinel şeyler. Bütün hayvanlar iyi yüzerler biliyorsunuz” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER