ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 15:44

Araçların kışlık bakımı geldi...

Araçların kışlık bakımı geldi...

Yozgat’ta oto tamir ustaları yaklaşan kış öncesi araç sahiplerini uyararak araçların kışlık bakımını yaptırmaları istedi.



Yozgat 100. Yıl Sanayisinde yaklaşık 30 yıldır oto tamir ve bakımı üzerine faaliyetini sürdüren Hacı ve Musa Laleli kardeşler, havaların soğumasıyla işlerde yoğunluk yaşandığını söyledi. Kışın araçların özellikle antifriz değerlerinin ölçülmesi konusunda uyarılarda bulunan Laleli, antifriz ile birlikte akü ve sileceklerin de önemine değindi. Kışın karlı yolda kalmamak için vakumlu lastiklerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Laleli, meydana gelen sıkıntıların bu kontrollerin yaptırılmamasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Laleli, "Araçların bakımlarını çok iyi yapılması lazım. Her otomobilin kendi kategorisine göre antifriz değeri vardır. Modeli yüksek araçlarla eski model araçların antifriz değerleri farklıdır. Araç sürücülerinin mutlaka gelip antifriz değerlerini ölçtürmeleri gerekiyor. Diğer bir husus ise araç aküleri kışın sorun yaşatabiliyor. Kış öncesinde akülerin de değerlerinin ölçtürülmesi gerekiyor. Araçlarda önemsiz görünse de silecekler büyük bir öneme sahiptir. Görüş alanının daha net olması amacıyla sileceklerin de gerekirse değişmesi lazım." dedi.

Lastik ustası Musa Arslan da kışın zorunlu hale getirilen vakumlu lastiklerin takılması gerektiğini, kışlık lastiklerin takılmaması durumunda üzücü olayların yaşanabileceğini ifade etti.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER