ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2012 Salı 20:37

Ankara'da kekemelik kursu başladı

Ankarada kekemelik kursu başladı


Ankara Etimesgut Belediyesi’nin, ‘kekemelik, hızlı konuşma, dudak tembelliği, artikülasyon ve tutukluk’ gibi sorunları olan vatandaşlara yönelik düzenlediği eğitim kursları başladı.

ETİSEM merkez binada düzenlenen kurslara her yaş ve meslek grubundan katılım yoğun oldu. Eğitim kursuna kayıt yaptıran 80 kişi ders başı yaptı. İlk derste aileler çocuklarını yalnız bırakmadı. Eğitmenler, çocuklarla sohbet ederek sorunlarını tam olarak tespit etmeye çalıştı. Bazı çocukların konuşmak istememeleri ve utangaçlıkları dikkat çekti. Eğitmenler, aileleri uyararak, “Kekemelik basit bir sorun. Ancak tedavi edilmediği zaman okulu bırakmaya, sosyal hayata katılmamaya kadar giden sonuçlar doğurabiliyor. Çocuklarınızın bu sorun yüzünden okulu bırakmasına asla izin vermeyin. Onlara her zaman destek olun." tavsiyesinde bulundu.

Eğitim kapsamında çocukların mevcut konuşma durumları kameraya kaydedildi. Aynı kişinin eğitim sonundaki durumu karşılaştırılarak gelinen nokta değerlendirilecek. 4 hafta ve 8 seans sürecek kursta, kekemelik sorunu olanlara uzman eğitmenlerce özel programlar uygulanacak. Kursiyerler, haftada 6 saat, toplamda ise 24 saat eğitim görecek. Kurslar salı ve perşembe günleri iki seans olarak düzenlenecek.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER