ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 16:33

AKSİAD'dan birlik iftarı


Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen iftrada birlik beraberlik mesajları verildi. İftara katılan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız var. Biz birimizi tanımadığımızdan ve önyargı ile yaklaştığımızdan sorunlar yaşamaktayız." dedi.

Tokat Grand Ballıca Otel de düzenlenen iftar yemeğinda mersiyeler okundu, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Biz bu acıyı nasıl beraber yaşıyorsak sevinci mutluluğu da beraber yaşamalıyız. Biz birbirimizi daha iyi anlamalı daha çok sevmeliyiz.” diyen Vali Taşkesen, “Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız var. Biz birimizi tanımadığımızdan ve önyargı ile yaklaştığımızdan sorunlar yaşamaktayız. Bu konuda da herkes üzerine düşen özeleştirisini yapmalı. Her iki kesimde de bu ön yargılar maalesef var. Tanımayınca gereksiz dedikodular ve iftiralar ortaya çıkmakta bunlar da kardeşliğimizi bozmaktadır." dedi.

YAŞANAN ACILARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muharrem ayının yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde Müslümanların bir olması, iri olması, diri olması bakımında da önemli bir gün olduğunu hatırlattı. Muharrem ayı orucu vesilesiyle bir araya geldiklerine dikkat çeken Müftü Koçak, Peygamberimizin Ramazan ayından sonra en çok orucu Muharrem ayında tuttuğuna dikkat çekti. "Muharrem ayı böylesine hürmete layık bir ay olmakla beraber İslam tarihinde hiçbir Müslüman'ın istemediği, arzu etmediği bir şekilde acı olaylara da sahne olmuştur." diyen Müftü Koçak, adı anıldığında her Müslümanı derinden üzen Kerbela olayına vurgu yaptı. Müftü Koçak, "Biz Kerbela'nın hüznünü kardeşlik duygularımızın gelişmesine vesile olarak bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Yaşanmış acı olaylardan ders çıkarmak suretiyle tarih içerisinde Müslümanların bir olması, iri olması, diri olması bakımında da önemli bir günüdür." ifadelerini kullandı.

EHLİBEYTİN HÜZNÜ YÜREĞİMİZİ DAĞLAMAKTA

AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, bu yıl 4.cüsünü düzenledikleri oruç açma programına katılımından dolayı herkese teşekkür etti. Urhan, "Bu sene 4. Sünü gerçekleştirdiğimiz ve her Muharrem ayında geleneksel hale getirdiğimiz oruç açma yemeği gitgide daha da büyümekte ve katılım daha da artmaktadır. Bizim için sevgileri dini bir vecibe sayılan, Ehl-i Beyt’in hüznü ve Peygamber neslinin maruz kaldıkları hadiseler Alevisiyle Sünnisiyle hepimizin yüreğini dağlamaktadır." diye konuştu.

Urhan’ın ardından kürsüye gelen Alevi dedesi Mustafa Temel ise yaptığı konuşmada birlik beraberliğe vurgu yaptı. Temel, "Kerbela vakası özü itibarıyla dünyada iz bırakan bir şahadettir. Peygamberimizin benim hatırım için Ehl-i Beytimi seviniz diye hadisi şerifi bulunmaktadır. Peygamberimizin hısımları olan bu kıymetli insanlar birileri tarafından menfaatler uğruna genç yaşlarda değişik vesilelerle şehit edilmişlerdir." dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER