ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 22:59

Akdeniz Üniversitesi değerlendirdi


Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) çalışanları, Konyaaltı Lara Balık Evi’ndeki yemekte, 2011–2012 eğitim-öğretim yılındaki faaliyetlerin değerlendirmesini yaptı ve 2013 yılı çalışmaları için moral depoladı.

        Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; üniversitesinin dünya üniversitesi hedefinde hızla ilerlemesi, yükseköğretimdeki uluslararasılaşma konusunda yeni oluşan ve gelişen şartlara daha iyi uyum sağlaması amacıyla yeniden yapılandırılması çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

        Söz konusu yeniden yapılandırılma çalışmaları neticesinde üniversitedeki Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları, Bologna Süreci, AB Gençlik Programları, IAESTE, Ortak Diploma Programları ve diğer uluslararasılaşma faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin (UİO) oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, UİO’nun vizyonunu 'Uluslararasılaşma stratejilerini etkin ve sürdürülebilir şekilde uygulayan, yükseköğretim sisteminde uluslararasılaşma alanında yeni oluşan ve gelişen koşullara hızla uyum sağlayan, Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşmasına en üst düzeyde katkı sağlayan bir ofis olmak' şeklinde belirlediğini ifade etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER