ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:22

Akaydın: "100. Yıl Projesi'ni ben değil yargı bozdu"


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse’nin 100. Yıl Projesi’nin iptali ile ilgili yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Akaydın, daha önce defalarca bu konuya açıklık getirdiğini 100. Yıl Projesi’nin tamamen yargı kararları üzerine iptal edildiğini hatırlattı. Projeye ödenen tazminatların da yargı kararları üzerine gerçekleştiğini açıkladı.

Akaydın, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde 100. Yıl spor alanının 40 bin metrekaresinin ticari alana dönüştürüldüğünü geri kalan kısmının da stadyum yapılmasına olanak tanındığını hatırlattı. Akaydın açıklamalarına şöyle devam etti: "Sayın Menderes Türel’in başkanlığı döneminde yapılan imar planı değişikliğine davalar açılmış, ilk olarak Antalya 2. İdare Mahkemesi 31 Aralık 2008 tarihinde ‘blok boyu derinliği aranmaz’ plan notunu iptal etmiştir. Ardından Danıştay 6. Dairesi de 27 Mayıs 2009 tarihli kararıyla planı tümüyle iptal ederek, 100. Yıl spor alanında ticaret olamayacağına hükmetmiştir. Dolayısıyla söz konusu alanda ticaret karşılığında stadyum yapılmasına olanak sağlayan Sayın Türel dönemindeki bu girişim kesinleşen yargı kararlarıyla iptal edilmiş olmaktadır."

Akaydın, yargı kararlarının kişi ve kurumları bağlayacağını, bu yargı kararlarını hiçe saymanın hiç kimsenin haddi olmadığını kaydetti.

AK Partili Mustafa Köse’nin iddialarına da cevap veren Akaydın, "Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl spor alanıyla ilgili planların iptal edilmesi ve sözleşmenin hukuken uygulanamayacağının yargı kararlarıyla saptanması üzerine yüklenici firmanın ihale nedeniyle belediyeye yatırmış olduğu 14 milyon 78 bin 771 lira tutarındaki alacağına ve bu alacağın yasal faizine herhangi bir itirazda bulunmamıştır." ifadelerine yer verdi.

Yaşanan uyuşmazlığında yüklenici firmanın belediyeden asıl alacağının yanı sıra 4 milyon 622 bin 751 lira tutarında ticari faiz istemesinden doğduğunu kaydeden Akaydın, belediyenin istenen faiz tutarına itiraz ettiğini ve bu itirazı da Antalya İcra Hukuk Mahkemesi’nin kabul ettiğini aktardı. Firmanın konuyu temyiz etmesi üzerine Yargıtay’ın konuyu incelediğini belirten Akaydın, "12. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını uygun görmüş ve temyiz itirazını reddetmiştir. Ancak ne hikmetse, yüklenici firmanın karar düzeltme isteminde bulunması üzerine aynı Yargıtay Hukuk Dairesi ilk verdiği onama kararını değiştirerek, yüklenici firmanın talebi doğrultusunda yeni bir karar vermiştir. Dolayısıyla 4 milyon 622 bin 751 lira tutarındaki faizin ve bu miktarın yüzde 40 tutarındaki icra inkar tazminatının ödenmesi tümüyle mahkemelerin kararına dayanmaktadır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Akaydın, İl Başkanı Köse’nin iddialarının asılsız olduğunu yapılan tüm işlemlerin hukuk çerçevesi içerisinde gerçekleştiğini, yargı kararlarının uygulandığını söyledi.



 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER