ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ocak 2014 Pazar 15:08

Meteoroloji uyardı. Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji uyardı. Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olsun. Ülke genelinde kar yağışı başlıyor...


Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek, tüm yurtta soğuk ve kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, bu akşam hava sıcaklığının 4 ila 8 derece düşmesi ve kar yağışı bekleniyor.

Trakya'da hava sıcaklıklarının en düşük eksi 3 ila 5 derece olması halinde buzlanma beklenirken, Edirne'de bu akşam en düşük eksi 5, yarın ise en yüksek hava sıcaklığının sıfır derece olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, bu akşam İstanbul'da da hafif derecede karla karışık yağmur bekleniyor.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN KAR YAĞIŞI TÜM YURTTA

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta" soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor.

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER