ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ocak 2014 Pazartesi 16:31

Meteoroloji tarih verdi! Kar geliyor

Meteoroloji tarih verdi! Kar geliyor

İstanbullular dikkat. Salı gününden itibaren yağış geliyor! İstanbul'da kar yağacak.


A Haber canlı yayınına katılan meteoroloji mühendisi Barış Özgün, yarından itibaren yüksek basıncın etkisini azaltacağını ve alçak basınçla birlikte yağışların başlayacağını dile getirdi.

Ülkemiz bir yüksek basınç merkezinin etkisi altındaydı ve bu basınç yağışların ülkemize doğru gelmesine engel oldu. yağışlar Avrupa boyunca kuzeye doğru çekildi, bizim yağışsız geçirdiğimiz dönem içinde Avrupa’da kuvvetli yağışlar gördük. Ancak şu an itibariyle bu yüksek basınç yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı. Alçak basınç merkezi ve yağışlı sistemin ülkemize girmesi için kapıyı aralamış oldu. 

YAĞIŞ OLACAK AMA HAVA SICAK KALACAK

Yağışlı sistem, Salı gününden itibaren etkili olmaya başlayacak. Marmara’nın batısı, Ege’nin kıyı kesimleri, batı Akdeniz kıyıları ve doğu Akdeniz’de göreceğimiz yağışların, Edirne Çanakkale Balıkesir Edremit çevresinde yer yer kuvvetli yağışlara sebep olmasını bekliyoruz. Yağışlı sistem hafta boyunca etkili olacak ama hava sıcaklıkları mevsim normallerin üzerinde olması nedeniyle yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Hafta sonuna doğru ve hafta sonu sıcaklık düşüşleri göreceğiz. Bu düşüşlerle birlikte yağış rejimi değişerek özellikle iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Doğu Anadolu bölgesinde don ve buzlanma uyarısı yapıyoruz ama iç kesimlerde ve batı kesimlerde buzlanma yok.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİYOR?

İstanbul’da hafta boyunca yağmur ve sağanak yağış bekliyoruz. Önümüzdeki hafta başından itibaren yağış rüzgarın kuzeye dönerek soğumasıyla beraber yağış biraz değişecek. 27 Ocak’tan sonra şehir merkezinde de karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek.   

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER