ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ağustos 2013 Perşembe 16:02

Süper Kupa'ya alkollü taraftar giremeyecek!

Süper Kupaya alkollü taraftar giremeyecek!

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçında taraftarın keyifle maç izlemesi amacıyla her türlü tedbirin alındığını açıkladı.


Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, stadyuma maytap ve meşale türü cisimlerin alınmayacağını duyurarak, “Maçta taraftarın sorun yaşamaması için alkollü insanlarımız stadyuma alınmayacak. Bunun için denetim yapılacak.” dedi.

Mustafa Aydın, Kayseri’de düzenlenen bayramlaşma töreninde Süper Kupa maçı için alınan önlemler hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı. Aydın, “Bu bayramda da insanların mutluluk, güzellik ve huzur içinde geçirmesini temenni ediyoruz. Biz ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güvenli geçirmesi için polisiye ve trafik tedbirlerimizi aldık. Uzun yola çıkan vatandaşlarımızda trafik müdürlüklerinde ihtiyaçlarını giderme adına faydalanabilirler. Sevdiklerimizi görmek için çıktığımız yol ne olur mezar ya da hastanede son bulmasın. Sevdiklerimizle buluşmalarını temenni ederiz.” diye konuştu.

Süper Kupa maçı ile ilgili alınan tedbirler hakkında da bilgi veren Mustafa Aydın, Kayseri’nin Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarına Süper Kupa maçında ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, şöyle konuştu;

“Bütün arzumuz Kayseri halkı olarak bu maçın dostluk kardeşlik havasın içinde fair-play kuralları çerçevesinde geçmesidir. Bizler yasaların verdiği yetkiler özellikle 6222 sayılı yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde vatandaşlarımızın güvenli ortamda, güvenli maç seyri için her türlü tedbirleri aldık.”

“Bizin insanlarımızdan isteğimiz maçı seyretmek için ve güzel bir ortamda mutlu bir vakit geçirmeleri için stadyumda bulunmalarıdır” diyen İl Emniyet Müdürü, şu bilgileri verdi. “6222 sayılı kanunu çerçevesinde yasaklanan bazı maddeleri stadyuma sokmamalarını rica edeceğiz. Maçın tadını bozan, insanları huzursuz eden maytap meşaleler ve benzeri cisimlerdir. Bu maddeleri stada içine sokmak kanun nezdinde suç sayılmakta ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır. Stadyuma bu maddeleri sokanlarda uzun süre maçları izlemekten men edilmektedir. Stadyumda bir takım insanları tahkir eden, hakaret ve küfür içerikli pankartlar maçın huzurunu bozmaktadır. Bunun içinde tedbirler aldık ve içerde bu tür pankartlar açılmayacak.”

Aydın, maç keyfinin engellenmemesi adına titiz davrandıklarını hatırlatarak, “Yine yasalar çerçevesinde alkollü olarak maça girmek yasaktır. Bu uygulanacaktır. Yine karaborsa bilet satışı noktasında stadyum etrafında buna müsaade edilmeyecektir. Bu konuda ekibimiz çalışacak. 3 bin 800 personelimiz bu maç için güvenlik önlemi aldı. Bize burada en büyük yardımcı Kayseri halkıdır. İki bayramı bir yaşarız. Kayseri’de futbol kardeşlik, başarı ve centilmenlik demektir. Yurt dışından ve birçok ilimizden taraftar gelecek. Farklı illerden güvenliği sağlama amaçlı polis ekipleri gelmiştir.” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER