ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2013 Pazar 12:19

Süper Kupa için flaş karar!

Süper Kupa için flaş karar!

Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde, stada davul ile hakaret ve tahrik edici sözler içeren pankartlar alınmayacak.


Kayseri’de Ramazan bayramı sonrası oynanacak ve tüm biletlerin satışa sunulduğu ilk günde tükendiği Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde, stada davul ile hakaret ve tahrik edici sözler içeren pankartlar alınmayacak.

Kadir Has Stadındaki tüm koltuklara, her iki kulübün arması ve renklerini taşıyan, ev sahibi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekii’nin bayram kutlaması, sevgi ve hoşgörüye çağıran mesajını içeren broşürler konulacak.

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu 3 bin polis, bin özel güvenlikçi olmak üzere 4 bin kişinin görev yapacağı 11 Ağustos’daki Süper Kupa finali öncesi alınacak önlemleri gözden geçirdi. Buna göre, Kadir Has Stadyumu’nda da her iki taraftar grubu için otopark alanları oluşturuldu. Bariyer sistemi kurularak her iki takım taraftarları için ayrı ayrı koridorlardan stada alınacak.

STADA DAVUL ALINMAYACAK

Galatasaray ve Fenerbahçe kafilelerinin kalacağı otel ve çevresinde, otogar, tren garı, havaalanı ve kent merkezindeki işlek yerlerde, otobüs ve raylı sistem duraklarında, motorize ekipler ve yaya polis devriyeleri maç günü ve öncesi denetim yapacak. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı uyarınca, hakaret içeren, tahrik edici sözler taşıyan pankartlar ile davul gibi vurmalı müzik aletlerinin stadyuma alınmayacak. Tribünlerde ise sadece Türk bayrağı ve takımlara ait flamalar dalgalandırılacak. Ramazan bayramının ikinci gününden 11 Ağustos’ta saat 20.30’da oynanacak süper kupa finali bitimine kadar güvenlik, trafik, sağlık, itfaiye, zabıta teşkilatında izinler kaldırıldı. Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca, alkollü olarak maça gelenler, Kabahatlar kanunu uyarınca hem para cezası hem de 1 yıl seyirden men cezasına çarptırılacak. Şiddeti teşvik edecek açıklamalarda bulunanlara ise 50 bin TL’ye kadar para cezası, müsabakanın seyrini ve güvenliğini bozanlara ise, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.

HER KOLTUKTA KARDEŞLİK MESAJI İÇEREN BİRER BROŞÜR

Öte yandan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki adına hazırlanan iki sayfalık broşürün bir yanında Fenerbahçe’lilere ve Galatasaraylı sporseverlerin bayramlarını kutlayan, sporun kardeşlik, dostluk, hoşgörü olduğunu anlatan ifadeler yer alacak. Her iki kulübün renklerinde ve armalarıyla basılan broşürler, Kadir Has Stadındaki koltuklara tek tek konulacak.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER