ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Nisan 2014 Salı 10:08

Galatasaray'a öyle bir gönderme yaptılar ki

Galatasaraya öyle bir gönderme yaptılar ki

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftayı Bursaspor galibiyetiyle (3-0) geride bırakan Fenerbahçe, iç sahadaki yenilmezlik serisini 20 maça taşıdı.


Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Bursaspor'u 3-0 yenen Fenerbahçe, iç sahadaki yenilmezlik serisini 20 maça yükseltti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, geçen sezonun 20. haftasında, 3 Şubat 2013'te Sivasspor karşısında yaşadığı 2-1'lik yenilgiden sonra çıktığı 20 maçın 18'ini kazanan sarı-lacivertli takım, sadece 2 maçta beraberlikle puan yitirdi. 

Yanal, Kadıköy'de yenilgi görmedi

Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevinde ilk sezonunu geçiren Ersun Yanal, Kadıköy'de lig maçlarında yenilgi yüzü görmedi.

Sarı-lacivertlilerin geçen sezon teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde sahasındaki son 6 maçı kazanarak başladığı iç saha serisinde, Yanal dönemindeki 14 lig maçı, 12 galibiyet, 2 beraberlikle geride kaldı. 

20 maçlık seri

Fenerbahçe'nin 2012-2013 sezonunun 20. haftasında Sivasspor yenilgisinden sonra iç sahada çıktığı lig maçlarında aldığı sonuçlar şöyle: 

Sezon Hafta Maç Skor

2012-2013 23. Fenerbahçe-Kasımpaşa 3-1
25. Fenerbahçe-Bursaspor 4-1
27. Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor 2-0
29. Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0
31. Fenerbahçe-Kayserispor 2-1
33. Fenerbahçe-Galatasaray 2-1
2013-2014 2. Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0
3. Fenerbahçe-Sivasspor 5-2
5. Fenerbahçe-Elazığspor 4-0
7. Fenerbahçe-Trabzonspor 0-0
9. Fenerbahçe-Gaziantepspor 3-1
11. Fenerbahçe-Galatasaray 2-0
13. Fenerbahçe-Beşiktaş 3-3
15. Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor 4-0
17. Fenerbahçe-Kayserispor 5-1
18. Fenerbahçe-Torku Konyaspor 2-1
21. Fenerbahçe- Kasımpaşa 2-1
23. Fenerbahçe-Gençlerbirliği 2-0
25. Fenerbahçe-Kayseri Erciyesspor 2-1
27. Fenerbahçe-Bursaspor 3-0 

Bursaspor'u 3-0 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk mücadelesini kendinden emin bir şekilde sürdürüyor.

Sarı-lacivertliler, puan cetvelinde kendisine en yakın rakipler Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada kazanarak, yarışta puan farkını daha da arttırdı.

Bursaspor galibiyetiyle puanını 60'a yükselten ve aynı zamanda bir maç eksiği bulunan "Sarı Kanaryalar", 50'şer puanlı Galatasaray ve Beşiktaş'ın 10 puan önüne geçti.

Bu sezon daha önce 12, 18. ve 25. haftalarda kendisine en yakın iki rakibi puan yitirdikten sonra çıktığı maçlarda kazanarak rakipleriyle arasındaki farkları arttıran sarı-lacivertliler, bu hafta eline geçirdiği şansı da iyi değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor mücadelesiyle ilgili hükmen galibiyet kararı vermesi durumunda, Fenerbahçe'nin rakipleriyle arasındaki puan farkı daha da yükselecek. 

Kadıköy'de şampiyonluk şarkıları

Fenerbahçe'nin her geçen hafta puan farkını arttırmasıyla, Kadıköy'de şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı.

Bursaspor mücadelesinin ardından, saha ortasında toplanarak tribünlerle karşılıklı tezahürat yapan futbolcular, daha sonra sevinç yumağı oluşturup büyük sevinç yaşadı.

Futbolcular, daha sonra Türk Telekom kale arkası tribününün çağrısı üzerine, toplu olarak bu tribünün önüne gitti. Tribünler bu esnada, Galatasaray aleyhinde tezahüratta bulundu. 

Galatasaray derbisi öncesi moral

Sarı-lacivertliler, Bursaspor karşısında elde ettiği bu galibiyetle aynı zamanda, ligin 28. haftasında Galatasaray ile yapacağı derbi için de moral buldu.

Üst üste puan yitirdiği haftalarda 22. haftadaki Elazığspor beraberliğinin (1-1) ardından çıktığı 4. maçı da kazanan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra ligde de sıkıntılı haftalar geçiren rakibi karşısına, büyük bir puan farkıyla çıkacak.

Sarı-lacivertli takımın Elazığspor maçından sonraki galibiyet serisinde, 1-0 öndeyken, tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor mücadelesi de bulunuyor. 

Golcülere durmak yok

Sarı-lacivertlilerin son haftalarda adeta durmak bilmeyen golcüleri, Bursaspor mücadelesinde de sahneye çıktı.

Emenike'nin 11 gol kaydettiği Fenerbahçe'de, bu akşam attıkları gollerle Kuyt ligdeki gol sayısını 10'a, Sow ise 11'e yükseltti.

Mücadelede 77. dakikada Emenike'nin yerine oyuna dahil edilen Webo, 86. dakikadaki golüyle bu sezon 9. golünü kaydetti.

Kart sınırındakilere önlem

Fenerbahçe'de Galatasaray maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan futbolculardan Mehmet Topal ve Emenike, son dakikalarda oyundan alındı.

Teknik direktör Ersun Yanal, 3'er sarı kartlı oyunculardan Emenike'yi 77. dakikada, Mehmet Topal'ı da 78. dakikada oyundan alarak, Webo ve Selçuk Şahin'i sahaya sürdü. 

Galatasaray'a gönderme

Fenerbahçe'nin skoru 2-0'a getirmesinin ardından tribünlerde büyük bir coşku yaşamaya başlayan sarı-lacivertli taraftarlar, tezahüratlarında Galatasaray'a da göndermelerde bulundu.

Tribünler son dakikalarda bir ara, sarı-kırmızılı tribünlerin kötü sonuçlardan sonra yönetim kuruluna tepki amacıyla gerçekleştirdikleri "İmparator Fatih Terim" tezahüratını yaptı.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER