ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Mart 2014 Salı 07:58

Fenerbahçe arayı açıyor

Fenerbahçe arayı açıyor

Süper Lig'de zirveyi bırakmayan Fenerbahçe cephesinde şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı.


Fenerbahçe güne Volkan şokuyla başladı. Tecrübeli file bekçisi belindeki ağrılar nedeniyle kadroda yoktu.

Fanatik'in haberine göre, 11’ler açıklandığında da bu kez günün sürprizi vardı. İkinci yarının flaş ismi Alper kulübede, takımın en istikrarsız yabancısı Meireles sahadaydı. Ancak Portekizli bu kez takım arkadaşlarına uyum sağladı. Takipçileriyle farkın 4’e inmesinin ardından krizi kısa sürede aşan Sarı-Lacivertliler yine hedefine ulaştı ve golü erken buldu. 10. dakikada Kuyt’ın uzun pasına hareketlenen Emenike, iki rakibine rağmen topu önüne aldı, yerden vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. Topal’ın önde yakalandığı Antep tehlikeli geldi. Lider oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdikten sonra ise ev sahibi, pozisyon üretmekte güçlük çekti.

Sow sonunda attı

32’de Sow’un orta alandan alıp, rakip ceza sahasına kadar sürdüğü top gole çeviremeyişi öne çıkanlardandı. 34’te ise bu kez Caner uzun oynadı. Binya göğsüyle yumuşatmak isterken, topu Emenike’nin önüne bıraktı. Nijeryalı yıldız da faturayı kesti: 0-2. Gaziantepspor’un öne çıkmasına engel durumlardan biri kuşkusuz bekler Caner ve Gökhan’dı. İki oyuncu önceki maçlarda olduğu gibi hücuma hep destek verdi. Caner’in ortaları dün akşama damgasını vurdu ama hakemle diyaloğa girmeyi de unutmadı! Çok konuşmasının cezasını sarı kart görerek ödedi. İkinci 45’e iki değişiklikle başlayan ev sahibi, daha fazla pas organizasyonu yaptı. Fakat Fenerbahçe’ye de pozisyon verdi. 55’te günün adamı Emenike’nin direği sıyıran kafa vuruşu en tehlikelilerindendi. 76’da ise Sow’un golü vardı. Senegalli pas arası yaptı, hızla kaleye yöneldi, düzgün bir vuruşla golünü attı: 0-3.

Akılda kalanlar

Mert Günok, 3 ve 81. dakikalarda Mustafa’nın, 87’de de Muhammed’in şutları dışında kalesinde rahattı. Eksiklerin çokluğunda bulduğu formayı 1 aydır bırakmayan Bekir, dün akşam da savunmada kilit isimdi. Emenike’nin insan üstü gücü, Sow’un gol özlemine noktayı koyması, 40 dakika oynayan Salih’in ara pasları, Meireles’in dönüşü 90 dakikanın akılda kalanlarıydı. Lider Fenerbahçe bitime 8 hafta kala farkı daha da açarak, baskıyı rahatlığa çevirmeye başardı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER