ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ocak 2014 Cumartesi 10:03

Fikret Orman'ın transfer öfkesi

Fikret Ormanın transfer öfkesi

Başkan Fikret Orman Ronaldinho transferi yatınca yönetime tepki gösterdi.


Oldukça kızgın olan Orman, yönetim kurulu üyelerine, “Oyuncunun menaceriyle yapılan görüşmeler sürekli basının önündeydi. Buna izin vererek beklentiyi yükselttiniz” diyerek kurmaylarına çattı.

Ronaldinho transferi yattı. Başkan yönetime tepki gösterdi. Fikret Orman, transferin suya düşmesinden sonra taraftarın eleştirisinin sebebini, yükselen beklenti olduğunu söyleyerek yönetim kurulundaki arkadaşlarına kızdı. Bunun sebebi olarak da oyuncunun abisi de olan menaceriyle İstanbul’da yapılan görüşmelerin basının önünde gerçekleşmesi ve Assis’in sürekli kamuoyunda gündemde olmasına izin verilmesine öfkelenen Fikret Orman’ın, “Assis sürekli gazetecilerin önündeydi. Bunların olması da camiada ister istemez bir beklenti yarattı. Transfer gerçekleşmeyince doğal olarak eleştiriler oldu” diyerek tepkisini ortaya koyduğu belirlendi.

KAVALCI: BEN SÖYLEMİŞTİM

Yönetici Ahmet Kavalcı ise ilginç bir şekilde transferin gerçekleşmemesini iyi olarak nitelendirdi. Kavalcı, “İşin olmayacağını söylemiştim. Assis buraya gelip pazarlıklar yaptı. Biz sponsor bulma konusunda sıkıntı çektik, zorlandık. Açıkcası bizim için iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Bu arada Atletico Mineiro ile 5 milyon Euro karşılığında yeniden anlaştığı söylenen Ronaldinho’nun alacağı net ücret de belli oldu. Ancak vergilerin düşülmesiyle birlikte yıldız ismin yıllık kazancının 3 milyon Euro olacağı öğrenildi. 33 yaşındaki futbolcu Beşiktaş’ın 6 milyon Euro’luk teklifini reddederek eski kulübüne önceki gün imza atmıştı.

ASSIS U DÖNÜŞÜ YAPTI!

Bir hafta boyunca İstanbul’da adeta kamp kuran Ronaldinho’nun menaceri Roberto Assis, Brezilya’da resmen ağız değiştirdi. İtalyan basınına konuşan Assis, “Biz ilk olarak Atletico Mineiro ile uzlaşmaya çalıştık. Önceliğimiz onlardı. Beşiktaş da bunu biliyordu” iddiasında bulundu.

MİNİ YORUMLAR;

Mrhmet Demirkol: Baştan aşağı amatörlük

Ronaldinho transferi, Beşiktaş yönetimini göreve gelirken vaat ettiği temel ilkelere tamamen ters bir hamleydi. Bir önceki yönetimin müsrifliği üzerine kurulmuş bir kampanya, onları iktidara getirdi. Tabii ki R10’un özel bir durumu var. O birkaç yıl öncesinin dünyada en iyi oyuncusu olması itibariyle farklı konumlandırılabilir. Ama ilkesel olarak kendileriyle çelişmiş olacaklardı. Öte yandan bu hamlenin hepimizde büyük heyecan yarattığı da aşikâr. Burada yapılan yanlış ise kulübün kendisini pazarlıkta kullandırtmasının da ötesinde, bir acemilik içeriyor. Bu tip bir transferi mutlak yapacaksanız, bu kadar açık bir şekilde ortaya koyarsınız. Transfer kararı verilmeden bir gün önce hala sponsorlardan para toplamaya çalışıyorsanız hazırlığınızı iyi yapmamışsınızdır. Ben Fikret Orman ve Önder Özen’in ve bazı yöneticilerin son derece amatör PR çalışmalarının kurbanı olduklarını düşünüyorum. Umarım taraftar bu amatörlükten olumsuz anlamda çok etkilenmez.

Asena Özkan: Acemice bir tutum

Yönetimi, Ronaldinho transferinde amatörden de öte bir tutum sergiledi ne yazık ki... Yıllık 6 milyon Euro’yu bulan tutarı ödemeyi göze almalarına karşın futbolcuyu transfer edememelerinin, en kısa anlatımı ‘iş bilmezlik! ’ Algıladığımız sorunun ‘banka teminat muktubu’ndan kaynaklandığı. Beşiktaş Kulübü böylesine önemli transfere soyunurken
acemi tutum sergilemek yerine, kararlı ve cesur davranmış olsaydı kuşku yok ki, Ronaldinho transferi olumlu sonuçlanırdı. 

(Fanatik)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER