ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Eylül 2013 Çarşamba 20:01

Derbiyle ilgili 20 kişi gözaltında

Derbiyle ilgili 20 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylara ilişkin kamera görüntülerinden 40'ın üzerinde kişinin tespit edildiğini ve şuanda 20 kişinin de gözaltında olduğunu söyledi.


Güler, hem adli yönden hapis cezasının, hem para cezasının, hem de müsabakadan men cezasının gündemde olduğuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Yemen Mahalli İdareler Bakanı Ali Mohammed Al-Yazidi, bakanlık makamında heyetler arasında bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Güler, Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili bir soruya geniş bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Asıl sahaya giren ve kameralarla tespit edilen şahıslar üzerinde çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü anlatan Güler, trübün ve statlarla ilgili 68 kişiyle ilgili çalışmanın bilindiğini dile getirdi. Güler, diğer olaylarla ilgili kamera görüntülerinden 40'ın üzerinde kişinin tespit edildiğini ve şuanda 20 kişinin de gözaltında olduğunu ve adli mercilerin önüne çıkarılacağını vurguladı. Bakan Güler, hem adli yönden hapis cezasının, hem para cezasının, hem de müsabakadan men cezasının gündemde olduğuna dikkat çekti.

Saha içlerine yüksek çözünürlüklü daha fazla kamera koyulması gerektiğini belirten Güler, müsabakaya girmeme cezası alanların daha kapıdayken yüz tanıma sistemiyle tespit edilerek caydırıcılık sağlanması gerektiğini kaydetti.

Olimpiyat Statı için 20 kameranın yeterli olmadığını, 100'e çıkarılması gerektiğini dile getiren Güler, diğer statlarda da bu uygulamanın yapılması gerektiğini ifade etti. Kapıların ve turnikelerin fiziki emniyetinin temin edilmesi gerektiğini söyledi. Kapı ve turnike emniyetinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan İçişleri Bakanı Muammer Güler, orada yasadışı girişlerin olabildiğine dikkat çekti. Caydırıcı hükümlerin getirilmesinde fayda olduğunu kaydetti.

Koruma memurlarının alımı konusunda ise Bakan Güler, koruma memurluğu statüsünde bir çalışma yapıldığını söyledi. Onların da emniyet mensubu sınıfında sayılacağını ve statlarda görev alacaklarını belirtti.

UEFA ve FIFA kriterlerinde özel güvenliklerin bulunması yönünde bazı kayıtlar olduğunu dile getiren Güler, özel güvenlikler ne alıyorsa emniyet görevlilerine de bu miktarın verilmesini İçişleri Bakanı olarak şart koşacaklarını ifade etti. Güler, polislerin daha önce ücretsiz görev verdiğini ancak şimdi bir ücret ödenmesini istediklerini vurguladı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER