ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2013 Pazartesi 17:29

Fikret Orman'dan derbi açıklaması

Fikret Ormandan derbi açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dünkü olaylı derbide mağdur olan tarafın Beşiktaş Kulübü olduğunu söyledi.


Tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sahaya girenler hakkında suç duyusunda bulunduklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında oynanan Beşiktaş – Galatasaray maçının saha olayları nedeniyle tatil edilmesinden sonra başkan Fikret Orman, gazetecilere açıklamadı.

Bu sabah Akaretler’deki kulüp binasında yapılan yönetim kurulu toplantısında konuyu tartışan siyah-beyazlı yönetimin toplantısı yaklaşık üç saat sürdü.

Başkan Fikret Orman, “Dün akşam ortaya çıkan olaylara kurumsal görüşümüzü açıklayacağım. Beşiktaş Jimnastik Kulübü bir spor kulübüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise bir hukuk devletidir. Beşiktaş makamı ne hukuk makamı, ne de savcılık makamıdır. Bize düşen görev onlara gerekli konularda yardımcı olmaktır. Dün akşam maçla alakalı 3-4 konunun üzerinde durmak istiyorum. Türk futbol tarihinin en yüksek kapasiteli maçın olduğu bir ortamda oynandı. Olayların başladığı andan itibaren de stadyumda bulunan çoğunluk olaylara ıslıkla karşılık vermiştir. Sahaya girenleri ise Beşiktaşlı olarak anmak istemiyorum. Bizim yönetime geldiğimizden bu yana taraftarımızla olan duruşumuz bellidir. Bütün taraftarları kucaklayan bir anlayışımız var. Geçen sene stadyum yıkılmadan önce de bilet olaylarına girmediğimiz için tribünler boş kalmıştı. Ligi de öyle bitirdik. Beşiktaş dünkü olayda mağdur olmuştur."dedi.


TAZMİNAT DAVASI DA AÇACAĞIZ

 Fikret Orman, saha olaylarına girenler hakkında kendilerini mağdur etmelerinden dolayı da maddi tazminat davası açacaklarını da açıkladı. Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Bu kadar güzel bir şölenin olduğu günde ortaya çıkan olumsuz fotoğraf bizi çok üzmüştür. Biz bu işin mağdur tarafıyız. Dün hiçbir polis aracı yakılmamış kamu malına zarar verilmemiştir. Bu aşamada saha da fotoğraf çektiren taraftarlar da olmuştur. Bu olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Beşiktaş Kulübü bugün savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Kulüp olarak sahaya girenler hakkında ise tazminat davası açılacaktır. Güvenlik şirketi ile de sözleşmemizi fesh edeceğiz. Yeni stadyumumuzda ‘Kart1903’ü olmayana bilet ve kombine satmayacağız. Artık kimin stadyuma girdiğini kendi yöntemimizle bulup cezayı vermiş olacağız. Taraftarlar kötü günde iyi günde takımını desteklemelidir.”

HAKEME RAĞMEN SAHAYA ATLANILMASI KABUL EDİLEMEZ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hakem Fırat Aydınus'un nasıl atandığını anlamadığını, bir çok yanlış karar vermesine rağmen yine de sahaya atlanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Orman, "Bu maça nasıl atandığını anlamadığım formsuz bir hakemin maçı çığırından çıkarmasına rağmen ve aynı zamanda sürekli takımımızı tahrik eden rakip oyunculara rağmen kimsenin sahaya atlamak haddi değildir. Bunlardan demin de söylediğim gibi kulüp olarak suç duyurusunda bulunacağız. Olimpiyat Stadı böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapamadığı da kendini göstermiştir. Biz orayı zaten geçici olarak kullanıyoruz. Bilet dağıtıldı iddiaları ise tamamen palavradır. Bu iddiaları zamandında bilet dağıtan kişiler ortaya atmaktadır. Biz hiçbir şekilde stadyumun içerisine yasal olmayan kişilerin içeriye girmesine taviz vermeyiz. Bunun kontrolü de bizim görevimiz değil emniyetindir. Bu konuların mağduru da Beşiktaş’tır.

Dün bu konularda cezamızı çektik. Daha bundan sonra ceza alacağımızı sanmıyorum. Bu konunun takipcisi olacağız. TFF nin maçı yöneten hakem hakkında alacağı karara göre bir açıklama daha yapacağız." dedi.

ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Fikret Orman son olarak, kendilerini kimsenin yıkamayacağını ve bu sene ligde şampiyon olacaklarını kaydetti.

Orman, "Mağdur olanlar cezalandırılacak diye bişey yok. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bizim yönetime geldiğimizden beri hakem hataları yönünden mağdurdur.

Beşiktaşlıların içi rahat olsun. Ben ve arkadaşlarımızın olduğu yerde kimse bizi ilkemizden ve yolumuzdan çevirmesine izin vermeyeceğiz. Bu görevde olduğum sürede de beni kimse yolumdan alıkoyamaz. Biz bu sene herkes görecekki şampiyon olacağız. İleriki günlerde yine daha büyük sponsorluk anlaşmaları imzalayacağız. Bir sene içerisinde de stadyumumuzu bitireceğiz. Dün o stadyum 80 bin kişi değil 280 bin’lik bile olsaydı orayı doldururduk. Herkes bilsinki Beşiktaş Türkiye’nin en büyük çınarıdır. Kimsenin onu yıkmasına da gücü yetmez. Yıkmaya çalışanlar elinden gelen ne varsa ardına koymasın, kanımızın son damlasına kadar biz buradayız mücadelemizi edeceğiz. Bunlar Beşiktaş için koca bir kayadan toz almak gibi bir şeydir.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, basın mensuplarının soru sorma isteğini ise konuların başka yerlere gideğini söyleyerek geri çevirdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER