ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Şubat 2014 Pazar 08:29

Cenk bilincini kaybetti hastanede

Cenk bilincini kaybetti hastanede

Beşiktaşlı kaleci Cenk Gönen, maçın 84. dakikasında Franco'nun darbesi ile sakatlanmıştı.


Galatasaray- Beşiktaş maçının son dakikalarında takım arkadaşı Franco'nın ayağı yüzüne çarpan ve uzun süre yerde yatan Cenk Gönen maçın ardından fenalaştı.

Yüzüne aldığı darbe ile kaşı açılan genç kaleciye sağlı ekipleri saha içerisinde 5-6 dakika süren müdahalede bulundu. Tedavinin ardından oyuna devam eden Cenk Gönen maçın ardından soyunma odasına fenalaştı.

GEÇİCİ HAFIZA KAYBI İDDİASI

Hürriyet'in haberine göre, sağlık ekipleri soyunam odasında bir kez daha müdahalede bulunurken futbolcu girişine getirilen ambulans ile Cenk hastaneye kaldırıldı. MR'ınçekileceği ve beyin tomografisi çekileceği öğrenilen Cenk'in maçın ardından kısa süreli hafıza kaybı yaşadığı iddia ediliyor. Cenk'in etrafındakiler, "Neden ve nezaman oyuna girdim, sakatlandığım ve oyun içerisindeki pozisyonları hatırlamıyorum" şeklinde cümleler kuduğu öğrenildi.

Cenk'in durumu hakkında kesin açıklamanın birkaç dakika içerisinde yapılması bekleniyor.

SAKATLANAN TOLGA'NIN YERİNE OYUNA GİRMİŞTİ

Maç sonunda fenalaşan Cenk, ikinci yarının başında gözlerinde odaklanma sorunu yaşayan Tolga'nın yerine oyuna girmişti.

GALATASARAYLI OYUNCULAR "ÇIKARIN ÇIKARIN İYİ DEĞİL"

Cenk'in kafası yarılmış ve o kan kulağına gitmiş. O pozisyonda Cenk'in sakatlığını ve durumunun ciddiyetini gören Galatasaraylı futbolcular, Beşiktaş kulübü sağlık heyetine " Çıkarın, çıkarın .Bu şekilde oynayamaz" diye bağırmışlar. Saha içinde bir ara nerede olduğunu bilememiş ve sormuş. pozisyonda " Ben neredeyim. Burası neresi" demiş. Bir test yapılmış sağlık çantasındaki cihaz ile...Ve değişiklik hakkı dolduğu için Cenk, oyundan çıkarılmayıp kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık kale arkasında Cenk'e birley olabilir endişesi ile izin alıp bekledi.

Ahmet Kavalcı, Önder Özen ve Jose Sambade Fulya Acıbadem Hastanesi'ne geldi.

DHA SPOR-BİLİNCİ YERİNE GELEN CENK, İLK ANNESİNİ ARADI

Galatasaray maçının ardından hastaneye kaldırılan Beşiktaşlı kaleci Cenk Gönen'in bilinci yerine geldi. Derbi maçın 84. dakikasında yaşanan bir pozisyonda baygınlık geçiren ve tedavi sonrası oyuna devam eden Cenk Gönen, karşılaşmanın ardından hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede yapılan tedavi sonrası bilinci yerine gelen Cenk, ilk olarak annesini aradı ve durumu hakkında bilgi verdi. Acıbadem Fulya Hastanesi'ned tedavisi devam eden Cenk'in durumuyla ilgili kulüp yöneticilerini açıklama yapması bekleniyor.;

BEŞİKTAŞ KULÜP DOKTORUNDAN İLGİNÇ CENK AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü Doktoru Ertuğrul Karanlık, Galatasaray maçında sakatlanan kaleciler Tolga ve Cenç hakkında açıklamalarda bulundu. Karanlık, girdiği bir pozisyon sonrası aldığı darbe nedeniyle bilincini kaybeden Cenk ile ilgili, "Oyuncu değiştirme hakkımız olsa değiştirirdik. İyice kontrol ettikten sonra oynamasına karar verdik" dedi.

Kulübün internet sitesinde yer açıklama şöyle;

"Cenk Gönen'in hastanede yapılan ilk tetkiklerine göre durumu iyi. Birkaç test daha yapılacak. Kafasına bir darbe aldı ve hafızasını kaybetmişti. Kaşında açık vardı. Yüzünde ve kulağında sıkıntısı vardı. Oyuncuyu devam ettirmenin risk olup olmayacağını düşündüm. Oyuncu değiştirme hakkımız olsa değiştirirdik. İyice kontrol ettikten sonra oynamasına karar verdik. Herhangi bir sorun olmaması için maçtan sonra Cenk'i hastaneye gönderdik. Hastanede de gerekli kontrolleri yapıldı."

"Tolga Zengin'in gözüyle ilgili bir sıkıntısı vardı. Yüzde yüz göremediğini söyledi. Devre arasında durumunu değerlendirdik. İyi hissetmediği için kendisini oyuna devam ettirmedik."
"Oğuzhan Özyakup geçen hafta bir sıkıntı yaşamıştı. Haftaiçi yoğun bir tedavi programı uyguladık ve bu maça çıkardık. Oyunda talihsiz bir pozisyon yaşadı. Ayağında ağrıları var. Gerekli kontrolleri yapacağız."

AHMET KAVALCI: "CENK İYİ DURUMDA KONTROL AMAÇLI HASTANEDE KALACAK"

Ahmet Kavalcı Cenk Gönen'in sağlık durumu ile ilgili "Maç esnasında Galatasaraylı futbolcuyla çarpışan kalecimiz Cenk'in kafasına aldığı darbeden dolayı bütün tetkikleri yapılmıştır, korkulacak bir şey yoktur. Kontrol amaçlı bu gece hastanede kalacaktır. Sabah tekrar kontrolleri yapıldıktan sonra evine gönderilecektir. Hafıza kaybı maç esnasında olan şey ama şu anda her şeyi hatırlıyor. Kendisi oynamak istediğini söyledi ve devam etti" şeklinde açıklama yaptı.
Tolga'nın durumunun da iyi olduğunu belirten Kavalcı, "Tolga ile ilgili bir problem yok. Sadece gözündeki yaşlanmadan dolayı oyuna devam edemeyeceğini söyledi. Onunla ilgili bir problem yok" dedi

ÖNDER ÖZEN "CENK ŞU ANDA İYİ DURUMDA.OYUNA DEVAM ETMEYİ KENDİSİ İSTEDİ"
Önder Özen ise Cenk'in pozisyona bütün iyi niyetiyle gidip şansızlık yaşadığını söyleyerek, "Sert bir darbe aldı. Tomografisi ve MR'ı çekildi. Çok şükür bir sıkıntı yok. Maç içinde geçici bir hafıza kaybı yaşadı. Bu son derece doğal benim de başıma gelmişti. Oynamaya devam etmek istedi. Yüzünde ve kulağında çizikler var. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Çok sayda mesaj geldi, herkes arıyor. Bir kez daha söylemiş olalım, durumu gayet iyi. Özellikle annesi Sema hanım çok telaşlandı sürekli arıyor. Bir sıkıntı yok, Cenk şu anda iyi durumda" diye konuştu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER