ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Şubat 2014 Cuma 10:35

Derbi için Mancini'den özel plan

Derbi için Manciniden özel plan

Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini, Beşiktaş maçında taktiksel bir değişime imza atacak.


Uzun süredir 3-5-2 dizilişi ile sahaya çıkıp zaman zaman oyun içinde skora göre değişikliğe imza atan Mancini, Beşiktaş maçında 4'lü defans sistemine dönme kararı aldı.

Şampiyonluk yarışında kader niteliği taşıyan 90 dakikada asla ve asla geriye düşmek istemeyen Mancini, Beşiktaş derbisine takımını 4-5-1 ve 4-4-1-1 sistemi ile sahaya sürecek.

Hürriyet'in haberine göre, Florya'daki taktiksel çalışmalarda defans kurgusunu değiştirip 4'lü savunmaya dönen Mancini, orta sahada iki kilit ismi Selçuk ve Melo'yu da özel olarak uyardı.

Bu iki futbolcusunun derbideki kilit isimler olduğunu düşünen Mancini, Selçuk ile Melo'dan ekstra efor ve performans beklediğini oyuncularına iletti.

Antalyaspor maçında sınırda oldukları için kart görme korkusu ile kötü bir futbol ortaya koyan Selçuk ve Melo'dan çıkış bekliyor.

Mancini, bu 2 oyuncusunun önderliğinde derbide oyunun kontrolü elinde tutmak, yönetme istiyor.

Burak ve Sneijder'ı da Drogba'nın arkasında serbest oyuncu olarak oynatacak olan Mancini, dönüşümlü olarak sol kanada Sneijder'ı ve Burak'ı çekecek.

Drogba'nın Antalyaspor maçında oyundan alınırken verdiği reaksiyonun Beşiktaş derbisine olumlu sirayet edeceğine inanan Mancini, Chelsea maçı öncesinde performansı tartışılan Drogba'nın futbolu ile mesaj vermesini bekliyor ve bunu oyuncusu ile de konuştuğu da belirtildi

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER