ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2013 Salı 07:28

Beşiktaş ve Fenerbahçe haklı çıkarsa...

Beşiktaş ve Fenerbahçe haklı çıkarsa...

Fenerbahçe Kulübü’nün bir yandan UEFA Tahkim Kurulu için savunma hazırlarken, diğer yandan da CAS için dosyasını tamamladığı ortaya çıktı.


UEFA Disiplin Kurulu’ndan Avrupa kupalarından men cezasının gerekçesini alan Fenerbahçeliler, bir yandan Tahkim Kurulu için hazırlık yaparken, diğer yandan da CAS için dosya hazırlıklarına başladıkları ortaya çıktı.

Tahkim’den fazla bir değişiklik çıkacağına inanmayan sarı-lacivertlilerin, 19 Temmuz’da yapılacak Avrupa kupalarının kura çekimi öncesinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuracağı ve yürütmeyi durdurma kararı isteyeceği belirtildi.

Beşiktaş’ın da sarı-lacivertlilerle birlikte aynı yolu izleyeceği ifade edilirken, buradan bir sonuç almanın zor olduğu dile getirildi. CAS’ın böyle bir karar alabilmesi için ya telafisi imkansız bir zarar ya da kuvvetli bir delil olması gerekiyor.

İŞTE CAS AŞAMASI

CAS’a başvuracak olan Fenerbahçe ve Beşiktaş, ilk olarak yürütmeyi durdurma kararını bekleyecek.

Ardından da dava süreci başlayacak. Yaklaşık 8 ay sürmesi beklenen davada eğer karar Beşiktaş’ın lehine olursa UEFA’daki para ödülleri karşılığı bir tazminat alır. Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi’ndeki para ödülleri baz alınarak ilk yıl için tazminat alır, ikinci sezondaki cezası ise kaldırılır. Tek ya da üç hakemin görev yaptığı CAS’ta üç hakeme hükmedilirse taraflar birer hakem belirler, üçüncü hakemi ise ikisi birlikte belirler.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER