ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2013 Pazartesi 20:20

UEFA kararını açıkladı

UEFA kararını açıkladı

UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin itirazını karara bağladı.


UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Haziran ayında UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’nin verdiği cezalara karşı itirazı hakkındaki kararını açıkladı. Tahkim Kurulu Beşiktaş’ın itirazını reddederken, Fenerbahçe’nin cezası 2 yıla indirildi.

Bu kararla, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’nin kendisine verdiği cezaya itirazı reddedilen Beşiktaş, 2013/14 UEFA Avrupa Ligi’nde oynayamayacak.

Fenerbahçe'nin itirazını kısmen kabul eden Tahkim Kurulu, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’nin 2 + 1 yıl UEFA müsabakalarından men şeklindeki kararını 2 yıla indirdi.

UEFA’nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre her iki takım da Tahkim Kurulu kararlarını Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) götürebilecek.

Kurul karara varmadan önce Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye ilaveten UEFA Disiplin Müfettişlerinin gönderdiği açıklama ve belgeleri dikkatlice incelediğini bildirdi.

 Böylece Beşiktaş 2013-2014, Fenerbahçe ise 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında Avrupa kupalarına katılamayacak.

CAS'A GİDİLECEK

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezasını onaması sonrasında gözler sürecin nasıl gelişeceğine çevrildi.

Bu karar sonrasında hem sarı lacivertli hem de siyah beyazlı ekip için bir itiraz merci daha var o da Uluslararası Tahkim Mehkemesi yani kısa adıyla CAS. Buradan çıkacak sonuç ise son ve nihai karar olacak. İki kulübümüz de CAS'a yürütmeyi durdurma kararı için başvuracak.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER