ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Şubat 2014 Pazar 09:40

Aziz Yıldırım rekor kırıyor

Aziz Yıldırım rekor kırıyor

Fenerbahçeli futbolcular, Kasımpaşa maçını başkan için oynayacak...


Kaptanlar, takımla toplantı yaptı, galibiyet yemini ettirdi: Başkanımızın 16. yıldönümü. Vereceğimiz en anlamlı hediye galibiyet olur... Lideriz, lider kalacağız. Karakterimizi gösterip şampiyon olacağız.

Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998'de 1469, Vefa Küçük 1468 oy aldı. Yıldırım, 1 oy farkla F.Bahçe Başkanı seçildi. Kasımpaşa maçı, takımdaki sakat futbolcuların çokluğu, rakiplerle aradaki puan farkının azalması nedeniyle bu sezonun en kritik virajlarından biri. Aziz Yıldırım'ın 16. yıldönümüne rastgelmesi bu maçın önemini daha da artırdı. F.Bahçeli futbolcular da bunun bilincinde.

BAŞKANA ACABA NE HEDİYE ALSAK

Başta Emre, Volkan ve Selçuk, takımın kaptan ve ağabeyleri, Kasımpaşa maçı öncesi bir toplantı yapıp, Aziz Yıldırım'a 16. başkanlık yıldönümünde ne hediye alacaklarını konuştu. Uzun tartışmaların ardından ortaya şu ortak görüş çıktı: "Vereceğimiz en anlamlı hediye, Kasımpaşa maçını kazanmak olur. Başkan için sahaya çıkalım, başkan için kazanalım. Galibiyeti Başkan'a hediye edelim."

AVANTAJ HALA BİZDE

Toplantıda Kasımpaşa maçındaki psikolojik faktörler de masaya yatırıldı. Kaptanlar, "Siz bakmayın esen rüzgâra. Avantaj hâlâ bizde. Biz maçlarımızı kazandıkça kimin ne yaptığı, kimin ne söylediği önemli değil. Lideriz, lider kalacağız. Sezon uzun bir maraton. Her takımın inişli çıkışlı dönemleri olur. Önemli olan bugüne kadarki sahadaki sağlam karakterimizi sürdürüp şampiyon olmak" dediler.

213 GÜN SONRA REKOR KIRIYOR

Aziz Yıldırım, 16 yılla F.Bahçe tarihinde en uzun süre görevde kalan 2. başkan oldu. Şükrü Saracoğlu, 16.7 yıl ile en uzun süre görev yapan başkan durumunda bulunuyor. Saracoğlu, 16 Mart 1934 ile 15 Ekim 1950 arasında aralıksız 6 bin 58 gün başkanlık yaptı. Aziz Yıldırım ise 5 bin 845 gündür başkan. Yıldırım 213 gün sonra bir rekor kıracak.

BAŞKANIN STADI GİRMESİ YASAK

PFDK'DAN 90 gün hak mahrumiyeti cezası alan Başkan Aziz Yıldırım, bugünkü Kasımpaşa maçını tribünden izleyemeyecek. F.Bahçeli futbolcular, bu kritik maçı kazanıp, stada girmesi yasak olan Aziz Yıldırım'a başkanlığının 16. yıl dönümü için hediye etmeyi planlıyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER