ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2014 Pazartesi 17:58

Salih Üslün’ün yüzü çıkartılıyor

Salih Üslünün yüzü çıkartılıyor

Altıncı yüz nakli yapılan Salih Üslün’ün yüzü çıkartılıyor...


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 22 Ağustos 2013’te Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli yapılan Salih Üslün’de (55) ortaya çıkan doku uyuşmazlığı nedeniyle nakledilen yüz geri alınıyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından öğle saatlerinde ameliyata alınan Üslün’ün nakledilen yüzünün çıkartılması planlanıyor. Yaklaşık bir yıl önce nakledilen yüzün bu süreçte doku uyuşmazlığına neden olduğu bu nedenle geri alınması planlandığı belirtildi. Geri alınan yüzün yerine ise silikon takılacağı öğrenildi. Ayrıca, Üslün'ün 10 gündür yoğun bakımda yattığı, yüzün karaciğer ve böbrek yetmezliğine neden olmaması için alınmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu özel bir hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi iç organlarının yanı sıra yüz, kol ve bacaklarını da bağışlama kararı alması üzerine Turan'ın yüzü Salih Üslün'e 22 Ağustos'ta nakledilmişti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER