ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 15:09

Son seçim anketini Uğur Dündar açıkladı

Son seçim anketini Uğur Dündar açıkladı

Gezici Araştırma Şirketi tarafından yapılan yerel seçim ve genel seçim anketinde MHP ilk kez yüzde 20'nin üstüne çıktı.


Yerel seçimlere az bir zaman kala, anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Son olarak SONAR Araştırma'nın yapmış olduğu araştırmadan AK Parti yüzde 44.66, CHP 28,14 sonucu çıkmıştı.

GENEL SEÇİM ANKETİ

Bu anketin ardından Gezici Araştırma Şirketi de bir anket yayınladı. Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar'ın köşesinde yer verdiği ankette seçmenlere "Milletvekili Genel seçimleri bugün yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 41.2'si AK Parti'den yana görüş bildirirken, CHP'ye oy vereceğini açıklayanların oranı yüzde 26 olarak açıklandı. Ankette en büyük sürprizi yapan parti ise MHP. Araştırmaya katılanların yüzde 20'si MHP'ye oy vereceğini ifade etti.

YEREL SEÇİM ANKETİ

Dündar'ın köşesinden yayınladığı ankette yerel seçim sonuçlarına ilişkin rakamlara da yer verildi. Ankette, "Bu hafta bir yerel seçim yapılsa yani bu pazar sandığa gitseniz, oyunuzu kime, hangi partiye verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 34 AK Parti'ye oy vereceğini açıkladı. Yerel seçim anketinde CHP'nin oy oranı yüzde 25'te kalırken, MHP'nin oy oranı yüzde 28 olarak gösterildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER