ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:40

AK Partili belediye başkanı tutuklandı

AK Partili belediye başkanı tutuklandı

AK Partili Belediye Başkanı Fatma Gürgen Selimoğlu, kaçakçılıktan elde edilen paranın paylaşımında çıkan anlaşmazlık nedeniyle cinayete azmettirme suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.


Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu ile kardeşi Reşit Görgen, cinayet azmettiricisi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Fatma Görgen Selimoğlu'nun 7 Mart 2007'de öldürülen Delta Gaz Müdürü Ömer Cemil Samal cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia ediliyor.

Yeşilköy beldesinde 7 Mart 2007'de bir dolum tesisine 200 metre mesafede deniz kenarında bulunan demiryolu kavşağında Ömer Cemil Samal, otomobiliyle evine gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerce önü kesilerek önce dövülmüş, ardından başından ve göğsünden tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Cinayetle ilgili olarak bir zanlı tutuklanmış, bir kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olayın ardından aile yakınları Belediye Başkanı Selimoğlu'nu cinayet azmettiricisi olarak suçlamıştı. O dönem ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Fatma Görgen Selimoğlu, çıkarıldığı mahkemede kardeşi Reşit Görgen'le birlikte azmettirici oldukları iddiasıyla tutuklandı.

Hakkında daha önce de cinayet ve yolsuzluk iddiaları bulunan Selimoğlu'nun nikahını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kıymıştı. Önümüzdeki seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için adı geçen Selimoğlu, Adana Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER