ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2013 Pazartesi 13:51

İstanbul'da kim başkan olsun anketi

İstanbulda kim başkan olsun anketi

Yapılan son seçim anketine göre, AK Parti Topbaş, Bağış veya Binali Yıldırım isimlerinden herhangi biriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanıyor.


Yerel seçimlere az bir zaman kala araştırma şirketleri partiler ve aday göstermeleri muhtemel isinmler üzerine araştırmalarını yoğunlaştırdı. Hiç kuşkusuz ki her seçimde olduğu gibi Mart 2014 yerel seçimlerinde de gözler İstanbul'un üzerinde olacak. Ak Parti'de Kadir Topbaş ismi ön plana çıkarken, CHPde Mustafa Sarıgül'ün aday olacağı konuşuluyor.

Yapılan son araştırmada, İstanbul'da aday olması muhtemel isimlerin alacakları oy oranlarına ilişkin çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. İvem Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmada Mustafa Sarıgül ve Kadir Topbaş savaşından galip çıkan isim Topbaş oluyor.

BAĞIMSIZ ADAY OY ORANLARI

Yerel seçimler öncesi hep tartışılan konulardan biridir, parti isimlerinin adaylar üzerindeki etkisi. Yapılan araştırmada, İstanbul adaylığı konusunda ismi geçenlerin bağımsız aday olmaları halinde alacakları oy oranı belirlendi. Mustafa Sarıgül'ün bağımsız aday olması halinde İstanbul'u kazanması dikkat çekti.

TOPBAŞ-SARIGÜL SAVAŞI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olması en muhtemel isimler hiç kuşkuşuzki Mustafa Sarıgül ve Kadir Topbaş. Büyük bir çekişmeye sahne olacak ikili arasındaki savaştan son anket rakamlarına göre gelip çıkan taraf 2 dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Kadir Topbaş oluyor.

TOPBAŞ GÜRSEL TEKİN

CHP'de geçtiğimiz hafta sonu İstanbul için adaylığını açıklayan Gürsel Tekin'de anketlerde dikkat çeken bir başka isim. Yerel seçimlerde Gürsel Tekin'e oy destek verenlerin oranı yüzde 34,5 civarında kalıyor.

İstanbul için adı geçen isimlerden biri de Egemen Bağış. Bağış'ın ismi kulislerde Topbaş'ın yerine aday gösterilecek isimler arasında geçiyor. Bağış, Sarıgül ile İstanbul'da yarışırsa seçimi kazanıyor.

AK Parti'de İstanbul için adı geçen bir diğer isim de Binali Yıldırım. Yıldırım'da tıpkı Egemen Bağış gibi İstanbul'da Sarıgül karşısında ipi göğüslüyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER